Метавселената на Зукърбърг

Свързани новини

05.02.2022 19:02

Втори случай на изнасилване в метавселената на Зукърбърг

Видян 5003 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Жена разкри, че била "групово изнасилена" в метавселената на Facebook, само 60 секунди след като влязла във виртуалния свят.


"Бях вербално и сексуално тормозена от 3-4 мъжки аватара, с мъжки гласове. Те извършваха смущаващи движения спрямо моя аватар, правейки скрийншоти на действията си", споделя Нина Джейн Пател, 43-годишна майка от Лондон.




"Когато се опитах да се махна, те казаха "Не се преструвай, че не ти харесва". Беше кошмарно", завършва травмираната британка, предаде Дир.бг.




През декември тестер на метавселената на Зукърбърг обяви, че е бил изнасилен - група аватари са опипвали мястото, на което е трябвало да се намират слабините на виртуалния му герой.




В отговор Вивек Шарма, вицепрезидент на VR света на Meta, заяви пред The Verge, че инцидентът е "абсолютно жалък", но бета тестерът не е използвал функция за безопасност, която има за цел да блокира нежеланите взаимодействия с околния свят.




Според запознати аватарите в метавселената на Зукърбърг умишлено са направени без крака, за да нямат слабини и задни части. Meta се ангажира и с отговорността да направи виртуалния си свят напълно безопасен. Предвидена е опция за изпращането на доклади срещу "виртуалните насилници". Предвижда се и засилване на модерацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 06.02.2022 15:10

    Дали ще има граница за човешката глупост?Ако метавселената има предназначение да заличи и последното човешко,останало в хората,то нека умните си останат в реалната вселена и да пазят най-вече децата си.

  • 002 ВЪЗМУТЕНИЯ ПЕНСИОНЕР, госин бмб, ПРЕЖИВЯВАЩ САМО С ЕДНА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 05.02.2022 23:26

    А на мен пък ми посегна, дръзко и безцеремоно една руса водеща на Геймяри от битвито. Докато се усетя и тя ме облада, без дори да има моето дозволение. Изгаври се с мен най-виртуално, дръзко и безцеремоно.Докато се усетя и вече ме захвърли отново в нета, изсмукан,като дърт океански ойстер, останал без оскъдните си фертилни сокове... Без да каже дори едно 'Тенк ю, сугар дейди', тя ме изхвърли , като употребена салфетка.

  • 001 Тихомир Томов 05.02.2022 21:04

    Идиотията е пълна в еврейския измислен свят !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв