Знае се главният агент на Зукърбърг – бившия вицепремиер Ник Клег

Свързани новини

21.02.2022 09:38

UK вицепремиер е изнасял инфо на ФБ, сега е президент Глобални сделки в компанията

Видян 2356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Британското правителство е започнало вътрешно разследване за изтичането на секретни детайли около плановете му да регулира Фейсбук към техногиганта.


 


Знае се и главният агент на Зукърбърг – бившия вицепремиер Ник Клег (2-мата са на фотото). Той от зае в сряда поста президент Глобални сделки в Meta – новото корпоративно име на ФБ, но работи в нея от 2018 г., след като излезе от правителството.


 


Въпреки тази яснота, се прави щателно разследване във финансовото, външното, културното, медийното и спортното министерство, стана ясно след публикуването миналата седмица на първия сигнал за диренето от авторитетния Financial Times във връзка с т.нар. Online Safety Bill – закон за контрол върху социалните медийни платформи.  


 


Изтичането на информация е станало видимо, след като през юни 2020 г. Клег цитирал класифицирана информация относно подготвяните документи и мерки по време на Zoom конферентен разговор с правителствени чиновници.


 


Клег беше вицепремиер като шеф на либералдемократите в правителството на консерватора Камерън, чиято партия и досега е на власт, както и нейните чиновници, с които бившият заместник – председател на Министерския съвет явно  поддържа още тесни контакти в ресорите си и може да контролира и да мотивира.


 


 Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион