Сегашното поколение се появи пред северноамериканските клиенти през 2017 г. и се очаква нов преработен модел (вижте нашия спекулативен рендър тук), който се очаква да вземе стилистични насоки от кросоувъра Crown и последния Prius

Свързани новини

13.04.2023 09:44

Toyota уби Camry в Япония след 43 години, за да се фокусира върху SUV и кросоувъри

Видян 5496 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Toyota реши да прекрати производството на марката Camry на родния си пазар в Япония. След 43 години седанът с четири врати е успял да смени над 21 милиона бройки по света, като 1,3 милиона от тях са в Япония. Но изглежда, че местните потребители просто вече не се интересуват от средноразмерния седан, като през 2022 г. от предните части на японските дилъри ще излязат едва 6000 автомобила.

Местният пазар напоследък се ориентира повече към SUV и миниванове, оставяйки седана на студено. И докато братът на Camry с подобна цел, Crown, ще продължи да съществува под формата на седан, SUV и кросоувър, се разбира, че японската Toyota няма повече нужда от прозвището Camry. Nikkei Asia съобщава, че дилърите на Toyota вече са били уведомени за края на Camry, а производството за местните потребители ще приключи в края на годината. Повечето дилъри вече са спрели да приемат поръчки, като продажбите се спират поетапно.



Почитателите на Camry извън Япония обаче могат да въздъхнат с облекчение - новите модели Camry ще продължат да се продават и разработват за над 100 чуждестранни пазара, включително САЩ. В САЩ Camry се класира като най-продаваният автомобил в продължение на 15 последователни години, от 2001 г. насам.

Сегашното поколение се появи пред северноамериканските клиенти през 2017 г. и се очаква нов преработен модел (вижте нашия спекулативен рендър тук), който се очаква да вземе стилистични насоки от кросоувъра Crown и последния Prius. Макар да е вярно, че много потребители в САЩ предпочитат SUV и кросоувъри пред скромния седан, очаква се Camry да се задържи засега, точно както прекият му конкурент Honda Accord получи сериозно обновление миналата година.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог