Toyota GR Yaris

Свързани новини

05.01.2024 09:54

Toyota GR Yaris с 537 к.с.

Видян 5485 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С пускането на GR Yaris Toyota доказа, че добрите неща могат да идват в малки опаковки. Трицилиндровият двигател с турбокомпресор на малката кола произвежда 261 к.с. Същият 1,6-литров мотор се среща и под капака GR Corolla, където вече развива 300 к.с.

Ако това се струва недостатъчно на някой, той може да се обърне към експерти по тунинг, които да увеличат производителността на агрегата. В случая този GR Yaris използва силно модифицирана конфигурация на двигателя "G16E-GTS", който вече произвежда 537 к.с., когато работи на бензин. Трицилиндровият мотор може да работи и с етанол, но с него развива „само“ 463 к.с.

Според собственика на колата, тези стойности са далеч от максимума, който е около 670 к.с. Моторът е монтиран и демонтиран вече 5 пъти, като всеки път мощността е увеличавана.



Подобренията са дело на екипа на SRD Tuning, който използва турбокомпресор Plusar, като проектът все още не е завършен. Собственикът иска да инсталира секвенциална скоростна кутия, специално шаси и да премести колелата по-навън. Той вече е похарчил колосалните 130 000 британски лири за подобрения, което по сегашния обменен курс е над 150 000 евро.

Като се има предвид огромната сума, още по-удивително е, че това превозно средство дори не е най-мощният GR Yaris в света. През миналата година австралийското ателие Powertune напомпа трицилиндровия двигател до абсурдните 741 к.с.

В Toyota също се готвят да увеличат мощността на стандартния модел, като това ще стане при предстоящото тази година обновяване. Според информациите GR Yaris ще получи 300 к.с., както и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, собствена разработка на японския производител.



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.