@TroyTeslike, потребител в Twitter, публикува тази седмица, че Tesla има натрупани около 72 хил. поръчки, малка част от 476-те хиляди броя, които станаха известни към края на юли миналата година.

Свързани новини

09.05.2023 11:17

Тесла още ще сваля цените:бая коли на склад държи

Видян 5192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В двете седмици откакто Tesla Inc. разтревожи инвеститорите, като разкри колко голяма част от ценовите отстъпки влияят върху маржова на печалбата, главният изпълнителен директор на концерна Илон Мъск отново повиши цените на електромобилна гама, пише Bloomberg.

Но увеличенията на цените от 20 април, касаещи Model S и X, както и по-малките корекции от тази седмица при Model 3 и Y, не осигуряват някакъв ясен сигнал, че скоро цените на електрическите модели на компанията ще сте стабилизират. Динамиката, която накара Tesla да намали цените през последните няколко месеца, за да стимулира търсенето, изглежда, че ще се запази за по-дълго време такава, каквато е сега.

Анализатори на Tesla откриват, че запасите на компанията продължават да растат – в САЩ, Европа и в други части на света.

@TroyTeslike, потребител в Twitter, публикува тази седмица, че Tesla има натрупани около 72 хил. поръчки, малка част от 476-те хиляди броя, които станаха известни към края на юли миналата година.

„Tesla очевидно преминава от ограничено предлагане (където обемите на доставки растат в съответствие с производствения капацитет и нарастването на цените) към ограничено търсене (където цените падат, за да стимулират търсенето и производството изпреварва доставките)“, коментира данните Тони Саконаги, анализатор на Bernstein.

Анализаторът на Piper Sandler Александър Потър намали своята ценова цел за акциите на Tesla до 280 долара, отразявайки опасенията, че оценката на концерна може да се свие през следващите няколко месеца поради падащите цени и маржове.

„Времето за изчакване не се е увеличило значително, така че Tesla може да намали допълнително цените“, пише Потър тази седмица, като все още поддържа препоръката си „купувай“ за акциите на концерна.

Tesla използва някои сравнително евтини лостове, за да се опита да стимулира търсенето. Последната стратегическа новост за компанията е предложението за безплатно зареждане в рамките на три години за купувачите на Model S и X.

Саконаги спекулира, че компанията може да започне да инвестира в повече в реклама или да предложи безплатни тестове на редица функции, включително на своя Autopilot, за да стимулира търсенето и приемането на системата за подпомагане на водача, която в момента струва 15 хил. долара.

Филипе Хъчис, анализатор в Jefferies, който понижи рейтинга на Tesla до „задръж“ преди седмица, предупреди, че в крайна сметка Tesla може да заприлича повече на онези компании, които се очакваше да унищожи.

„Структурно ниската възвръщаемост на тези концерни може да надделее над Tesla в крайна сметка“, написа Хъчис на 26 април, намалявайки ценовата си цел на акциите на Tesla с 20% до 185 долара и поставяйки под въпрос доколко ходовете на компанията са подобни на това, което Ford прави в далечното минало с Model T или това, което Apple направи с iPhone.

„По-трудно е да предизвикаш голяма установена индустрия, отколкото да създадеш нова“, пише той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей