Свързани новини

21.06.2021 11:00

Тайланд забранява всякакви меме-койни

Видян 1473 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тайланд е поредната държава, която налага ограничения на търговията с криптовалути. Комисията по ценни книжа и борси в Югоизточна Азия (SEC) въведе забрана за меме-койни като Dogecoin, предаде Technews.bg.


Миналата седмица на борсите беше наредено да свалят „монетите”, заедно с NFT, потребителски токени и социални токени, в рамките на 30 дни, съобщи Engadget.


Според тайландската SEC, новите правила имат за цел да защитят търговците от активи, които нямат „ясна цел или същност” и чиито цени се променят от тенденциите и изказванията на популярни особи в социалните медии.


Dogecoin, по-специално, стана популярна криптовалута благодарение на споменаванията от страна на Илон Мъск. Цената на така наречената „мема-монета” се колебае напоследък на фона на постоянно подскачащите цени на криптовалутите, а последните се подклаждат от забраните за търговия в Китай и потенциалните ограничения в Индия.


От друга страна, неотдавна Салвадор стана първата държава, която прие биткойн като законно платежно средство.


Наред с Dogecoin, така наречените NFT (незаменими токени) също се променяха много динамично през годината. Този вид токени се прилагат спрямо образци на цифровото изкуство и действат като сертификати за собственост. NFT станаха популярни след намесата на някои известни личности, но после интерсът към тях спадна.


Наред с това тайландската комисия по борсите обяви, че забранява и „обменните токени”. Това са крипто-монети, издавани от крипто-борсите, които могат да се използват за търговия и плащане на такси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак