Свързани новини

20.02.2020 10:07

SpaceX извежда 4-ма туристи в космоса до 2 г.

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

SpaceX подписа споразумение за космически туризъм, съобщава CNBC, цитирана от News.bg.

Компанията ще изведе в орбита четирима туристи с космическия си кораб "Дракон". SpaceX подписа споразумение с американската компания за космически туризъм Space Adventures.

Space Adventures изпраща туристи до Международната космическа станция (МКС) с използване на руски кораби. Компанията поясни, че мисията с "Дракон" ще позволи на четиримата туристи да "видят планетата Земя по начин, по който никой не е виждал от програмата Gemini" през 60-те г. на миналия век.

Корабът "Дракон" е на SpaceX. Той е разработван за НАСА. Космическият кораб е предназначен за транспортиране на астронавти до Международната космическа станция. SpaceX планира да изпрати първите астронавти на НАСА между април и юни тази година.

От Space Adventures поясниха, че мисията ще продължи пет дни и се очаква да започне "в края на 2021 г. до средата на 2022 г.". Обучението за мисията ще отнеме "няколко седмици".

Мисията е "свободно летене", което означава, че корабът няма да се скача с космическата станция, а ще обиколи Земята преди да се върне. Тази мисия ще е опит да се достигне височината на МКС два или три пъти, чиято е орбита е на около 400 километра от планетата ни.

Не се разкриват финансовите условия на сделката.

Миналата година SpaceX сключи споразумение с Bigelow Aerospace за туристическо пътуване до МКС на човек за 52 милиона долара. Въпреки че по-късно Bigelow Aerospace се оттегли от сделката, НАСА обяви, че ще отвори МКС за "частни мисии до 30 дни", като първата мисия се очаква най-рано тази година.


 


Снимка: SpaceX



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.