Напълно електрически

Свързани новини

25.09.2023 09:40

Шефът на BMW M иска следващите M3 и M4 да бъдат чисто електрически

Видян 30099 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все още не е решено, но следващите коли ще бъдат или бензинови, или изцяло електрически, но не и двете

Бъдещето на M3 и M4 изглежда много във въздуха, тъй като BMW продължава да разширява гамата си от електрически автомобили. Очаква се през 2027 или 2028 г., има спекулации, че мощните превозни средства може да останат задвижвани с бензин или да станат изцяло електрически.

Още през 2022 г. мениджърът по развитие на BMW Франк Вебер намекна, че следващото M3 може да премине към електрическа мощност. Въпреки това, в скорошно интервю за Drive, глобалният шеф на подразделението M, Франк ван Меел, изясни позицията на автомобилния производител. Той посочи, че версиите само за EV на M3 и M4 са възможни, но само ако се окажат измеримо по-добри от изходящото поколение.





Според ван Меел, всяко следващо поколение на автомобила M трябва да надвишава производителността на своя предшественик. Ако BMW успее да постигне целите си за производителност за новите M превозни средства, използвайки само електрическо задвижване, тогава следващите M3 и M4 ще бъдат електрически. Ако не, колите ще останат с двигател с вътрешно горене. „Логиката е доста лесна“, каза той. "Но разбира се, ние се опитваме да направим това да се случи като чисто електрическо."

Запитан за множество опции за задвижване, ван Меел бързо отхвърли всякакви предположения, че BMW ще предлага както бензинови, така и електрически версии с възможност за хибридно електрическо превозно средство. Той не смяташе, че и трите варианта са реалистични и посочи, че BMW би предпочела да използва само един двигател.

Настоящите Competition xDrive версии на BMW M3 и M4 използват 3,0-литров редови шестцилиндров двигател с двойно турбокомпресор, който произвежда 503 конски сили. Данните за производителност включват от 0 до 100 км в час за 2,8 секунди и максимална скорост от 289 км в час. За сравнение, сегашното BMW i4 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди с максимална скорост, ограничена на 204 км в час. В нашето ревю на i4 M50 смятахме, че има много предимства. Въпреки това, за да се справи с настоящите M3 и M4, електрическият наследник ще трябва да подобри нивото на играта си.





Гамата на BMW включва няколко автомобила, предлагани с електричество или двигател с вътрешно горене, включително Серия 4, Серия 5 и Серия 7. За да разграничи моделите, се съобщава, че автомобилният производител изпуска "i" от края на имената на бензинови превозни средства и е търговска марка на 48 нови имена, за да преразгледа тяхната конвенция за именуване.

Източници: Drive 


                Motor1



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион