Свързани новини

25.08.2021 10:08

САЩ одобриха лицензии за продажби на авточипове на Huawei

Видян 2525 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американски власти са одобрили заявления за лицензи на стойност стотици милиони долари на китайската телекомуникационна компания Huawei, която е включване в т.нар. "черен списък" н САЩ,  които лицензи предоставят възможност за закупуване на чипове от страна на технологичния гигант за разрастващия се бизнес с автокомпоненти, съобщава Ройтерс, цитирайки свои източници, запознати с въпроса, предаде БНР.

Huawei, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, беше притеснен от търговските ограничения, наложени от администрацията на бившия президент Доналд Тръмп, за продажбата на чипове и други компоненти, използвани в нейния бизнес с мрежови уреди и смартфони. Администрацията на президента Джо Байдън засили твърдата линия по отношение на износа за Huawei, отказвайки лицензи за продажба на чипове на китайската компания за използването им в или с 5G устройства.

Но хората, запознати с процеса на кандидатстване, посочиха пред Ройтерс, че през последните седмици и месеци САЩ са предоставили лицензи, разрешаващи на доставчици да продават чипове на Huawei за различни компоненти на превозните средства, като видео екрани и сензори. Одобренията идват в момент, когато Huawei започна да насочва бизнеса си към стоки, които са по-малко податливи на търговските забрани в САЩ.

Автомобилните чипове обикновено не се считат за сложни


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби