Rolls-Royce

Свързани новини

20.02.2024 09:45

Първият е-Ролс: Вижте го

Видян 7685 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сред многото нишки, свързващи Rolls-Royce от миналото с Rolls-Royce от електрическото бъдеще, една от най-важните е фактът, че първият сериен електрически автомобил на компанията, Spectre, смекчава фокуса си далеч от цифрите.

В свят на времена за ускорение, странично сцепление и права за хвалене на максимална скорост, да не говорим за спецификациите за бързо зареждане и оценките на обхвата, това може да отнеме малко корекция. Но може просто да понижи кръвното налягане на алфа типовете.

Тази част не е нищо ново за марка, която от десетилетия нарича своите конски сили „достатъчни“. Купувачите на луксозни стоки се доверяват на този глобален еталон за всички луксозни марки, за да осигурят великолепно изживяване при шофиране, докато намират естетическо удовлетворение в собствените си персонализирани творения, тъй като думата „по поръчка“ се отнася за почти всичко останало, от опции за облицовка до материали на кабината и много повече.



Преминаването към електричество също не усложнява нещата. Както ръководителите на Rolls казаха безброй пъти на представяне и първа възможност за шофиране през изминалата седмица в калифорнийската винарска страна Напа, Spectre е първият Rolls и вторият EV. Да, това е отдавна закъсняла смяна; Чарлз Стюарт Ролс вижда бъдещето на марката като електрическа още през 1900 г.

Ако наистина трябва да знаете тези числа, ето ги. Spectre има 190-kw предни и 360-kw задни синхронни двигатели, които постигат комбиниран връх от 584 к.с. и 664 lb-ft въртящ момент. Задният мотор може сам да завърти целия този въртящ момент, докато предният мотор може да допринесе до 524 lb-ft от него.



Батерията носи 120 kwh брутен капацитет, но Spectre използва 102 kwh от това като нетен (използваем) капацитет. Добър е за бързо зареждане с постоянен ток във формат CCS при пикови 195 kw, което позволява 10-80% зареждане за 34 минути. Този привидно скромен капацитет - в свят на 200+ kwh електрически пикапи - носи рейтинг на EPA за пробег от 260 мили. Масивно 22-kw вградено зарядно устройство означава, че като се има предвид настройката на ниво 2, която го поддържа, Spectre може да получи пълно зареждане в собствения си гараж за около пет часа и половина.

По отношение на шофирането и цялостното изживяване, Spectre е един от най-възхитително простите електромобили на пазара (като изключим измамните врати). Но кой каза, че простото е евтино?

Подобно на трансцендентността, която бензиновите превозни средства на Rolls постигат сами по себе си, Spectre ви отвежда в ментално пространство, което ви позволява да забравите за числата и просто да се насладите на преживяването.

Независимо дали сте толкова щастливи да можете да си позволите Rolls-Royce или не, не е ли това животът?

Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец