Porsche Panamera

Свързани новини

07.11.2023 09:40

Новото Porsche Panamera ще получи иновативно въздушно окачване

Видян 9466 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко месеца преди премиерата си, новото Porsche Panamera е на финални тестове в Барселона. Основният фокус на тези тестове са силовото предаване, което включва нова автоматична трансмисия с двоен съединител Porsche Doppelkupplung (PDK) и новоразработеното шаси с активно управление на амортисьорите. Малко преди пускането си на пазара, новата Panamera завършва своите последни тестове. В Барселона и околностите на града инженерите проверяват последните детайли на новото поколение на модела.

Спортният автомобил вече е преминал по-голямата част от тестовите процедури, по време на които моделът с четири врати демонстрира качествата си на четири континента. Например тестове в САЩ провериха работата на задвижването на голяма надморска височина и ниски нива на кислород или провериха работата на системата за охлаждане на двигателя и климатика при екстремни горещини.

В Скандинавските страни Panamera се караше при много ниски температури, в Южна Африка овладя трудни пътни условия, а в Азия високата влажност на въздуха и часовете на движение със спиране и тръгване в милионните мегаполиси представляват особени предизвикателства за цялостния продукт.

В Porsche правилното задвижване е наложително за оптимална производителност. Новият модел на Panamera има напълно обновена гама двигатели с най-съвременен фокус върху устойчивите задвижвания и ефективност. "След като вече предлагаме три хибридни варианта E-Hybrid за второто поколение Panamera, ние ще добавим четвърти plug-in хибрид в новата Panamera.




Това е нашият отговор на огромното търсене от нашите клиенти. В някои страни делът на E-Hybrid при Panamera е почти 100%. Новият модел е с висока производителност, който се вписва перфектно в разнообразната гама", съобщава д-р Томас Фриймут, ръководител на продуктовата линия на Panamera. "Ние увеличаваме електрическите характеристики на Panamera във всички модели E-Hybrid по отношение на динамиката на шофиране и важните дисциплини на електрическия пробег и скоростта на зареждане".

Основата на всички хибридни модели E-Hybrid на новата Panamera е нов, по-мощен електромотор, който вече е напълно интегриран в корпуса на новата трансмисия с двоен съединител. Той предлага по-високи стойности на задвижване и рекуперация от своя предшественик при по-ниско тегло.




Енергията му се осигурява от високоволтова батерия със значително по-висок капацитет от 25,9 кВтч. Вградено зарядно устройство с мощност 11 кВт съкращава времето за зареждане въпреки повишеното енергийно съдържание.

Фундаменталните ревизии на бензиновите двигатели с вътрешно горене улесняват допълнително ефективността и производителността. Всички задвижващи системи в новата Panamera са подготвени за бъдещите стандарти за вредни емисии. "Възхитен съм от напредъка, който постигнахме с електрификацията. Интегрирането и комбинирането на две задвижващи системи в новата Panamera работи абсолютно безпроблемно и хармонично. С новите задвижвания автомобилът излъчва огромна лекота и надеждност при ускоряване", докладва Арно Бьогл, ръководител на проекта за задвижване в продуктовата линия Panamera.




Наред със своята цялостно преработена гама двигатели, новата Panamera включва и други нови разработки. За първи път Panamera има опционално шаси от висок клас с активно управление на амортисьорите и широк набор от допълнителни функции.

"С активното шаси ние поставяме нови стандарти. Можем да усетим това на всеки метър от нашите тестови шофирания - автомобилът е много комфортен на паветата в пристанището на Барселона и изключително динамичен и пъргав по криволичещите селски пътища извън града", добавя д-р Томас Фриймут.




Новата Panamera е оборудвана с полуактивно шаси с нови двуклапанни амортисьори като стандарт, които могат да регулират степените на компресия и отскок независимо един от друг. Това значително разширява диапазона между комфортна и високопроизводителна настройка на окачването в новото стандартно шаси.

По време на тестовете ще бъдат направени последните довършителни работи по новата Panamera преди световната й премиера. Porsche ще представи третото поколение на спортния автомобил с четири врати на фестивала Icons of Porsche в Дубай на 24 ноември 2023 г. Той ще бъде изложен за посетителите на фестивала на 25-26 ноември 2023 г.



Източник: auto.dir.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв