Върху новата платформа eM автомобилът ще бъде разработен с огромен акумулаторен пакет с капацитет 113,2 киловатчаса

Свързани новини

14.07.2023 10:38

Наследникът на Kia Stinger EV ще се появи през 2025 г. с над 600 к.с

Видян 4650 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

КИА и Хюндай ще инвестират не по-малко от 18 милиарда долара в превръщането си в компании, продаващи само електрически автомобили, някъде около края на това десетилетие. Като част от стратегиите си южнокорейските производители ще разработят изцяло нова архитектура за електромобили, която според съобщенията ще поддържа една от най-големите батерии в индустрията. Първият сериен модел, който ще се базира на тази платформа, ще бъде седан с марката Kia.

Според нов доклад на ET News проектното име на този автомобил е GT1 и се очаква той да бъде позициониран в сегмента на средния клас, вероятно като идеологически наследник на Stinger. Всъщност докладът твърди, че това ще бъде автомобил от сегмент Е според европейската класификация, което вероятно означава, че ще бъде малко по-голям от настоящия Stinger по отношение на външните размери.



Върху новата платформа eM автомобилът ще бъде разработен с огромен акумулаторен пакет с капацитет 113,2 киловатчаса. Това означава, че батерията му ще бъде с по-голям капацитет от тази на Mercedes-Benz EQS, Tesla Model S и Kia EV9 и ще осигурява максимален пробег до 497 мили (800 км) при пълно зареждане. Но това дори не е най-вълнуващата част.


Според доклада ще има няколко различни версии в зависимост от мощността на задвижващия агрегат. Съобщава се, че се разработват модели с един и два двигателя, като се предполага, че върховият модел ще разполага със система с мощност 603 конски сили (450 киловата). Това би го превърнало в най-мощния сериен автомобил Kia в историята с повече мощност от EV6 GT.



Естествено, проектът GT1 няма да бъде единственият модел на Hyundai-Kia, в който ще бъдат използвани компоненти и технологии от новата архитектура. Съобщава се, че той ще отиде една стъпка по-далеч от E-GMP по отношение на модулността.


До появата на новата Kia през 2025 г. южнокорейският автомобилен производител ще продължи да продава съществуващата си гама от електрически и plug-in хибридни автомобили. PHEV не са любимите продукти на КИА, въпреки че все още вижда известно търсене и ще продължи да ги произвежда.

Що се отнася до модела Stinger, той ще бъде спрян от производство скоро, но не и преди да бъде разпродаден през 2024 г. Kia Stinger Tribute Edition. Цената му започва от 54 565 долара с включени такси за местоназначение и обработка (вижте свързаните връзки по-горе).



 Източник:motor1.com



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог