Голям SUV, подходящ за теглене, със сигурност ще се появи в Австралия, тъй като нови данни сочат възраждане на Pajero до три години.

Свързани новини

17.01.2024 10:00

Mitsubishi Pajero ще се завърне през 2027 година

Видян 9124 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голям SUV, подходящ за теглене, със сигурност ще се появи в Австралия, тъй като нови данни сочат възраждане на Pajero до три години.

Все повече доказателства сочат, че популярният японски офроуд SUV ще възкръсне, а нови данни от Япония сочат, че прероденото Pajero вече е в процес на разработка и ще бъде пуснато на пазара до 2027 г.


Така твърди добре информираното японско автомобилно издание Best Car, чиято информационна мрежа посочва, че "Pajero ще бъде възроден с цел да слезе от производствената линия през 2027 г.".


Производството на Pajero беше прекратено през 2021 г. след четири поколения, датиращи от 1982 г., а последната информация съвпада с коментарите на главния изпълнителен директор на Mitsubishi Австралия Шон Уесткот, който миналия месец заяви пред carsales, че възстановяването на големия SUV - и на името Pajero са много на дневен ред.


"Ще цитирам нашия глобален главен изпълнителен директор, който каза, че Pajero е много ценно и много силно име и каквото и да заменим с него, то трябва да бъде много силно и много значимо", каза Уесткот.

Докато набира скорост възроденото Mitsubishi Pajero, техническите му елементи остават неизвестни, но японският автомобилен производител, който е част от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi може да се възползва от два потенциални коридора за развитие.


Затова едната посока е преработване/преустройство на следващото поколение Y63 Nissan Patrol, което трябва да се появи първо в САЩ по-късно тази година, преди да пристигне в Австралия около средата на 2025 г.


Според глобалния продуктов шеф на Nissan новият Nissan Patrol ще бъде "много по-добър" от най-продавания SUV от по-горен клас в Австралия - Toyota LandCruiser 300 Series.


Другият път към възроденото Pajero е новата платформа с рама тип "стълба", която е в основата на следващото поколение Mitsubishi Triton ute и предстоящия му сестрински SUV модел, новото Pajero Sport, което може да използва и новото поколение P2 на Renault-Nissan-Mitsubishi, базирано на plug-in хибридна система за тежкотоварни автомобили 4x4.


Официалните документи за продуктовата стратегия, публикувани от Mitsubishi, показват, че изцяло новият Pajero Sport, базиран на Triton, ще бъде пуснат на пазара до 2025 г. и се очаква да бъде последван от още по-голям нов Pajero.

Ако Pajero в крайна сметка се базира на следващото поколение Y63 Patrol, то вероятно ще използва същия 3,5-литров бензинов V6 с две турбини, но австралийския шеф на Mitsubishi подсказва, че възроденото Pajero ще се насочи към хибридни или дори plug-in хибридни задвижващи агрегати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец