Mercedes-Benz

Свързани новини

12.06.2023 11:42

Какво значат 3-те лъча на Мерцовата звезда

Видян 7210 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трите точки на звездата на Mercedes-Benz заедно представляват стремежа на компанията към универсална моторизация - но всяка точка има и свое индивидуално значение. Точките представляват сушата, морето и въздуха - среди, в които компанията вярва, че един ден ще доминира с двигателите на Mercedes-Benz.

За да разберете произхода на логото на Mercedes-Benz, е важно първо да се запознаете с историята на Mercedes-Benz. Всичко започва с двама инженери/предприемачи: Готлиб Даймлер и Карл Бенц.


През 1890 г. Даймлер основава Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG), а Бенц основава Benz & Cie. седем години по-рано. През 1900 г. DMG конструира "Мерцедес", но войната в Германия прави горивото недостатъчно.


През 1926 г. DMG и Benz & Cie. се сливат в Daimler-Benz AG (по-късно Mercedes-Benz - търговското му наименование), за да избегнат кризата, и продължават да изграждат силно присъствие в разрастващия се автомобилен свят.

След като открива подходящото място, той купува пощенска картичка от 70-те години на ХХ век с пейзажа отвъд. Готлиб отбелязал на пощенската картичка къде е отседнал, за да знае съпругата му, и го подчертал с трилъчева звезда. "Един ден тази звезда ще свети над нашите триумфални фабрики", пише той.

Ражда се звезда с три върха
След сливането звездата и лавровият венец са обединени в едно лого.
С течение на времето цветът на трилъчевата звезда се променя от златен през бял до сребърен, но винаги носи едно значение.


1959 Mercedes-Benz ponton 220 S


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.