Свързани новини

18.10.2010 14:05

Ягуар шашка с електромобил с газови турбини

Видян 5801 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Революционна концепция на електромобил с разширен обхват представи Ягуар. Моделът C-X75 е посветен на 75-годишния юбилея на компанията.


Автомобилът се задвижва от четири електромотора (по един за всяко колело) с обща мощност 780 к.с. и максимален въртящ момент от 1600 Нм. Те получават електричество от литиево-йонни батерии, като само на ток Ягуар С-Х75 изминава около 110 километра, без да отделя вредни емисии. Зареждането на акумулаторите от стандартна електроинсталация става за 6 часа.


Когато батериите се изтощят, започват да работят две микротурбини с обща мощност 188 к.с., които осигуряват нужния на електромоторите ток и започват да зареждат акумулаторите. Като гориво те могат да използват бензин, дизел, пропан-бутан, етанол или метан.


Благодарение на включването на турбините като източник на електроенергия запасът от ход на "Ягуар" С-Х 75 се увеличава до 900 километра, като в атмосферата се отделят едва 28 гр/км въглероден диоксид. Предвидена е възможност мощността на турбините да се прибави към тази на електродвигателите за още по-бързо ускорение (режим Track, или писта), като тази функция се активира от водача с натискане на бутон, намиращ се на скоростния лост.


Що се отнася до динамичните характеристики, автомобилът с купе от алуминий достига 100 км/ч за 3.4 секунди, а максималната скорост е 330 км/ч. До ускорението от 80 до 145 км/ч пък отнема едва 2.4 секунди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец