Lexus UX 300h.

Свързани новини

25.02.2024 08:01

2025 Lexus UX 300h е по-мощен и по-скъп

Видян 23512 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Lexus качи актуализирания UX в своя конфигуратор - по-мощният компактен хибриден кросоувър, преименуван от UX 250h на UX 300h. По-голямото число носи по-голяма мощност от петото поколение хибриден силов агрегат на Toyota, същият, който се използва в най-новия Toyota Prius. Четирицилиндровото 2,0-литрово сърце получава помощ от двойка мотор-генератори, трансмисия (CVT) и литиево-йонна батерия вместо никел-металхидридния пакет на настоящия UX 250h. Lexus монтира и нов хибриден transaxle, за да увеличи мощността на системата до 196 конски сили, в сравнение със 181 в автомобила от 2024 г.



Допълнителната мощност води до по-висока цена на придобиване в сравнение с UX 250h от 2024 г., като стойностите се повишават от 800 до 2290 долара.

Copper Crest, атрактивен цвят, който за първи път се предлага при кросоувъра RX за моделната 2023 г., се присъединява към палитрата за базовите и премиум модификациите. Той може да се използва само при моделите F Sport в двуцветна схема с черен цвят като вторичен.

В интериора промените включват по-малък скоростен лост, станал възможен благодарение на технологията shift-by-wire, преработени бутони на панелите на вратите и допълнителни хромирани декоративни елементи. Базовият UX се доставя със 7,0-инчов цифров инструментален панел, а моделите Premium и F Sport получават нов за 2025 г. 12,3-инчов уред.



Базовите модели, Premium и F Sport Design се предлагат стандартно с осем-инчов екран за инфоразвлекателни системи. Premium и F Sport Design могат да бъдат опционално оборудвани с 12,3-инчов сензорен екран срещу 1405 долара, а F Sport Handling се предлага с по-големия дисплей.

Lexus определя времето от 0 до 100 км/ч на UX 300h за 2025 г. на 7,9 секунди за версията с предно предаване и 8,0 секунди за модела със задвижване на всички колела, като подобрението е с около половин секунда за всяка от тях. Според изчисленията на автомобилния производител икономията на гориво комбинирано ще бъде 70 км на галон при версията с предно предаване и 65 км на галон при версията с AWD. Ако приемем, че EPA излезе с едни и същи цифри, версията с FWD ще се представи с една по-добра стойност на комбинирания mpg в сравнение с UX 250h 2024, а версията с AWD - с две.

Очаква се UX да достигне до дилърите скоро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева