BMW X3 е един от най-популярните кросоувъри на мюнхенския автомобилен производител. Лансиран за първи път през 2003 г., X3 се подготвя за ново поколение по-късно тази година.

Свързани новини

28.02.2024 09:45

2025 BMW X3 (G45)

Видян 27229 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BMW X3 е един от най-популярните кросоувъри на мюнхенския автомобилен производител. Лансиран за първи път през 2003 г., X3 се подготвя за ново поколение по-късно тази година. Предстоящото през 2025 г. BMW X3, обозначено с кода на шасито G45, ще постави началото на четвъртото поколение на автомобила, което ще включва значителни актуализации както в дизайна, така и в технологиите.

Въпреки че повечето от бъдещите модели на BMW с архитектура CLAR или NCAR (Neue Klasse architecture) ще споделят някои елементи от дизайна, първоначално това може да не е така при G45 X3.  Създадено на базата на гъвкавата архитектура CLAR, BMW X3 G45 все пак ще донесе някои значими подобрения в дизайна, както отвътре, така и отвън. Външният дизайн, въпреки че ще бъде по-скоро еволюция на настоящия, ще придаде на BMW X3 2025 свеж вид с нови фарове и преработена бъбрековидна радиаторна решетка.



Новите фарове ще отразяват дизайна на най-новите модели BMW Серия 5, X1 и X2, за да осигурят единна семейна визия. Така че очаквайте двойни светодиоди, оформящи L-образна форма в елегантен стъклен корпус. Освен това емблематичната бъбрековидна радиаторна решетка ще запази класическите си размери, избягвайки тенденцията за по-големи решетки, наблюдавана при други автомобили на BMW. Дизайнът на задните светлини също няма да изненада никого: две успоредни светлинни ленти ще се простират в багажника с мотив Х, обвиващ калниците.

Тъй като производството на BMW X3 2025 започва една година преди пускането на Neue Klasse, това означава, че интериорният дизайн остава верен на настоящия дизайнерски език. Големият извит дисплей - характеристика, която вече е обичайна за други модели на BMW, ще се задвижва от iDrive 9 в X3 G45. Информационно-развлекателната система използва операционната система Android Automotive OS.

BMW X3 от 2025 г. ще включва широка гама от задвижвания - от X3 20, X3 20d или X3 30 за бензиновите модели до X3 30e plug-in хибриди. Очаква се и дизелово BMW X3 40d. Разбира се, не всички варианти на двигатели ще се появят в САЩ, особено дизеловите варианти и бензиновите модели от начално ниво.



Топмоделът ще бъде BMW X3 M50 от 2025 г. Обърнете внимание на липсата на обозначението "i", което доскоро означаваше двигатели с впръскване на гориво. Вместо това "i" вече става единствено индикатор за електрическите BMW, точно както видяхме при настоящите модели. Моделът M Performance (2025 BMW X3 M50) все още ще използва 3,0-литровия шестцилиндров двигател B58 с мощност 382 к.с., съчетан с мекохибридна система.

BMW X3 от 2025 г. ще бъде представено в средата на лятото на тази година. Производството на BMW X3 G45 ще започне в завода в Спартанбърг през есента на 2024 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.