Спортният автомобил Vantage на Aston Martin е обновен за моделната 2025 г. със свеж външен дизайн, обновен интериор и голям скок в мощността.

Свързани новини

26.02.2024 09:45

2025 Aston Martin Vantage - 656 к.с.

Видян 19254 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спортният автомобил Vantage на Aston Martin е обновен за моделната 2025 г. със свеж външен дизайн, обновен интериор и голям скок в мощността.

Настоящият Vantage се появи през 2018 г. като модел за 2019 г. Подобно на по-големия DB12, новият Vantage е по-скоро основно обновяване на настоящото поколение, а не цялостен редизайн. Въпреки това промените са значителни. Показано е само купето, но се подготвя и нов Vantage Roadster.



Под капака се намира същият V-8 от Mercedes-Benz AMG, който се използва в настоящия Vantage, както и в DB12. Двигателят е 4,0-литров агрегат с два турбокомпресора, който развива 656 к.с., което е по-малко от 671 к.с. на DB12, но е значителен скок спрямо 503 к.с. на настоящия Vantage. Въртящият момент е 590 Нм.

Инженерите на Aston Martin са направили значителни подобрения на двигателя, за да повишат нивото на производителност, включително промяна на профилите на степента на компресия, добавяне на по-големи турбокомпресори и оптимизиране на охладителните системи.

Задвижването се предава на задните колела чрез 8-степенна автоматична трансмисия и електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване. Трансмисията, доставена от ZF, е същата, която се използва в настоящия Vantage, но при новия автомобил има скъсено предавателно число на крайната предавка, за да се постигне по-силно ускорение на предавка. Скоростите на превключване също са увеличени. Вече не се предлага ръчна трансмисия.

Гумите с размери 275/35 отпред и 325/30 отзад са новите Pilot Sport S 5 на Michelin. Те са със смес, разработена съвместно с Aston Martin специално за новия Vantage. Стандартно те са монтирани върху 21-инчови ковани сплави. Спирачните ротори от чугун са стандартни, но купувачите могат да изберат карбоново-керамични ротори, които не само увеличават спирачната сила, но и спестяват близо 60 килограма от теглото. Сухото тегло на автомобила е 3538 кг.

С функцията launch control собствениците могат да очакват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди. Максималната скорост е 325 км/ч.

За да подобрят управлението, инженерите са работили върху алуминиевата структура на настоящия Vantage, за да осигурят по-добра твърдост и устойчивост на новия автомобил. Сред предприетите мерки са нова напречна греда на предната част на каросерията, която също така е разположена по-назад, за да се увеличи твърдостта на монтажната точка за предното окачване с двойни винкели. Има и по-твърда напречна скоба на двигателя, нов дизайн на подлакътниците и увеличено странично укрепване между колоните на задното окачване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв