2024 Porsche Cayenne S E-Hybrid.

Свързани новини

  • 2025 Porsche 911

    2025 Porsche 911

    Инженерите на Porsche провеждат тестове на ...

25.03.2024 09:50

2024 Porsche Cayenne S E-Hybrid

Видян 25375 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Porsche продължава да попълва най-новата си гама Cayenne с plug-in модели.

Тази година дебютира Porsche Cayenne S E-Hybrid 2024 като третия plug-in вариант на кросоувър SUV на автомобилния производител. Когато пристигне при дилърите през пролетта на годината, той ще раздели разликата между Cayenne E-Hybrid и Cayenne Turbo E-Hybrid на 100 750 долара, включително 1650 долара такса за местоназначение. Вариантът с фастбек купе струва 105 650 долара.



Докато Porsche Cayenne S от 2024 г. се радва на двигател V-8, моделът S E-Hybrid не го прави. Моделът S E-Hybrid сменя 4,0-литровия V-8 с двойно турбо с 3,0-литров V-6 с турбокомпресор и 130-киловатов електромотор. Комбинираната мощност на системата е 512 к.с. и 553 Нм въртящ момент, което е с 44 к.с. и 111 Нм повече от варианта S с V-8 двигател.

С по-голямата мощност идва и по-голямата скорост, а Cayenne S E-Hybrid ще достига от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от модела с бензинов двигател без пакета Sport Chrono. Porsche заяви, че Cayenne S E-Hybrid може да изминава четвърт миля за 13,0 секунди, което е с една десета от секундата по-бързо от модела с V-8 двигател.

Подобно на другите plug-in Cayennes, 25,9-киловатчасовият акумулаторен пакет заменя досегашния 17,9-киловатчасов пакет. Porsche все още не е обявило оценки на пробега при електрическо шофиране, но отбеляза, че Cayenne S E-Hybrid има 11-киловатчасово бордово зарядно устройство за променлив ток, което може да презареди батерията за около 2,5 часа в 240-волтов контакт.

Porsche е предоставило на Cayenne S E-Hybrid дълъг списък със стандартно оборудване, включително въздушно окачване с адаптивни амортисьори. Серийно се предлага различен комплект 20-инчови джанти, както и четворна изпускателна система с накрайници от матирана неръждаема стомана. Стандартните Cayenne S E-Hybrid ще бъдат със сребриста външна облицовка, докато моделите Coupe се предлагат стандартно с черна външна облицовка.

Вътре пътниците ще намерят спортни предни седалки с електрическо регулиране в осем посоки, пакет Sport Chronograph, който добавя превключвател за режима на шофиране на волана, педали от неръждаема стомана и сребристо боядисани елементи. Ще се предлага и нова система за пречистване на въздуха, която да филтрира частиците и опасните вещества.



Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева