12.04.2017 09:32

Три експлозии до автобуса на Борусия Дортмунд

Видян 1495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Три експлозии са избухнали до автобуса на немския футболен отбор Борусия Дортмунд, който е бил на път към стадиона в едноименния град за първата четвърфинална среща от турнира Шампионска лига. Инцидентът е станал във вторник към 19,15 часа местно време. Взривовете са активирани на Витбройкер щрасе на около 10 километра от стадион Сигнал Идуна парк. Устройствата са били скрити в плет край бордюра, намиращ се от страната на шофьора. Прозорците на возилото са изпотрошени.
При нападението тежко е пострадал испанския защитник на немския тим Марк Бартра. Футболистът има фрактура на костта на дясната китка, както и чужди тела (става дума за части от счупените стъкла на автобуса) в ръката. Играчът вече е бил опериран и се очаква днес да бъде изписан.  Пострадал от експлозията е и полицай, който е бил близо до автобуса.
Европейската футболна центра (УЕФА) взе решение двубоят между Борусия Дортмунд и Монако да бъде отложен с едно денонощие и той бе насрочен за вчера.
Според германското Министерство на правосъдието най-вероятно става дума за терористичен акт, който е реализиран с ислямистки подбуди. Точният мотив обаче не е известен.
На мястото на инцидента са намерени три идентични текста, които говорят за ислямистките подбуди. В тях се критикува позицията на Германия спрямо Сирия и се призовава за прекратяване на въздушните действия в страната.
От Министерството обявиха, че за случилото се са заподозрени двама души, чиито жилища са претърсени, а единият е задържан. Не се съобщават други подробности за тяхната самоличност.
Бе обявено още, че във взривните устройства е имало метални части и е било късмет, че инцидентът не е довел до по-сериозни последици.
Проверява се и версията инцидентът да е предизвикан от неонацисти, но към момента такава възможност изглежда малко вероятна.






 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец