Свързани новини

13.08.2021 09:38

ЦСКА София изхвърли лидера в Хърватия

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦСКА  София за втора поредна година е на плейофи за влизане в европейски клубен турнир. Това стана факт след днешното равенство (1:1) като гост на Осиек и след общ резултат 5:3 елиминира лидера в хърватското първенство в мач от третия предварителен кръг на Лигата на Конференциите.


Греъм Кери реализира за червените в 31-ата минута, а в 54-ата Шкорич изравни. През втората част хърватите наложиха натиск, но неумението им с топка в крака и две-три много добри намеси на Бусато не позволиха им позволиха да отбележат втори гол и в крайна сметка по-класният тим, този на ЦСКА - София, продължава напред.


В следващия етап на надпреварата футболистите на Стойчо Младенов ще срещнат чешкия Виктория (Пилзен), който отстрани уелския ТНС след изпълнение на дузпи.


Наставникът на червените Стойчо Младенов залага на същата 11-ка, която започна срещу този съперник и преди седмица.


Първата опасност дойде след по-малко от 120 секунди игра. Домакините разиграха късо корнер, последва много опасно центриране по земя, но нито един играч на Осиек не успя да засече топката.


В 9-ата минута Миерез преодоля Матай и шутира от малък ъгъл, а Бусато без проблем улови.


В 18-ата минута ЦСКА - София отправи първия си удар по посока на противниковата врата чрез Кери, но Ивушич улови.


В следващите минути отборите си размениха по няколко изстрела от средна дистанция, които не застрашиха двамата вратари. След половин час игра обаче Вилдсухт получи отляво влезе навътре и опита да намери много добре Кайседо или Йомов, но малко не достигна на някой от двамата да засече подаването на холандеца.


Българският тим укроти първоначалния, но не много силен натиск на домакините и нанесе своя удар в 31-ата минута. Йомов се възползва от грешка на хърватите в отбрана, подаде към Кери и ирландецът вкара за 1:0 след топовен шут с левия крак от 22-23 метра.


И когато не се виждаше как Осиек може да вкара гол на червените, дойде 45-ата минута, в която българският тим сбърка при центриране от корнер и централният защитник Шкорич простреля Бусато за 1:1.

В 47-ата минута интригата можеше да приключи, когато Жеферсон отправи шут по земя от 12-13 метра след центриране от корнер, но Ивушич някак изби в нов ъглов удар.


Изстрел на Лончар в 60-ата минута излезе над напречната греда. Три минути по-късно Лончар прати топката в мрежата на ЦСКА - София, но попадението бе отменено заради засада.


В 81-ата минута Даку излезе сам срещу Бусато, но стражът на червените запази хладнокръвие и блокира удара на нападателя. Четири минути по-късно Шкорич засече с глава центриране отляво, но Бусато изби в корнер.


В 86-ата минута домакините останаха с 10 човека след директен червен картон на Лончар, който фаулира излизащия сам срещу вратаря Кайседо, направил сериозен спринт, с който надбяга двама играчи на противника.


Източник: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби