Свързани новини

28.11.2019 10:51

Стоичков ще бъде ВИП-гост на връчването на Златната топка

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Христо Стоичков ще бъде един от ВИП-гостите на церемонията по връчването на „Златната топка“ в понеделник в Париж.


Поканата към Камата е от две места – Барселона и организатора „Франс Футбол“. Каталунският колос държи всички свои кавалери на „Златната топка“ да присъстват, защото един от фаворитите за тазгодишния трофей е Лионел Меси, предава Sportal.bg.


Ако спечели, аржентинецът ще е първият в историята, взел шест пъти най-ценния индивидуален приз. „Франс Футбол“ настоява за присъствието на Стоичков, защото измина точно четвърт век, откакто най-големият български футболист бе коронясан за №1 на годината. Другите фаворити за „Златната топка“ сега са Кристиано Роналдо и Върджил ван Дайк.


Български деца разчувстваха Стоичков в културния институт към посолството. Камата представи своята биография „Историята“ и пред родните фенове в Полша. Най-продаваната книга у нас за 2019-а, написана съвместно с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“, вече гостува в четири държави – Англия, САЩ и Канада. Българчетата в Полша подариха на Стоичков фотоалбум с рядко срещани негови снимки. А малката Рая му подари картичка, но имаше условие – да напише послание до идола си. „С много обич на бате Ицо“, изпълни задачата Рая.


„Върнахте ме към спомени от преди три десетилетия – обърна се Стоичков към препълнената зала. – През 1989 година гостувахме с ЦСКА на „Рух“ в КЕШ и ги отстранихме без проблеми. Жалко, че сега ситуацията е различна в класите на българските и полските отбори. Много се радвам, че виждам толкова малки деца и ми пожелавам да прочетат моята „История“. Още в началото се обръщам към всички да следват мечтата си. Аз моята я гоних и я постигнах. Искрено вярвам, че някое от тези прекрасни деца един ден ще бъде най-добър в своята област.“


Изненадващо много полски фенове също дойдоха в българския културен институт, за да се срещнат със Стоичков. От фенклуба на местния Ягелония му подариха фланелка с неговото име. Припомниха му, че с националния отбор на България е играл на техния стадион преди 32 години.


Стоичков гостува и на нашия посланик Емил Ялнъзов. И получи копие от „Златната топка“.


В сряда вечер „Историята“ за първи път направи промоция и на чужд език. Местно издателство взе правата и издаде книгата на полски в тираж от 8000 броя. В отговор на прекрасното гостоприемство Стоичков даде над 10 персонални интервюта за различни медии и отделно пресконференция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл