Свързани новини

17.05.2021 11:49

Рекордът на Стефка Костадинова се дължи на допинг: Шведски журналист

Видян 1568 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шведският журналист Патрик Еквал обвини Стефка Костадинова, че ненадминатият и до ден днешен световен рекорд е плод на допинг. Според думите му тя била „натъпкана с допинг”. Българката постави върховото постижение преди 34 г. на Световното първенство по лека атлетика в Рим.


В национален ефир Патрик Еквал обяви, че гарантира за истинността на думите си. Той посочи, че рекордът на лекоатлетката ни е от времето, в което са поставени много върхове, останали трайно неподобрени.


 В студиото на шоуто, в което известният журналист в Швеция участва, имаше и юрист, който го предупреди, че ще има нужда от адвокат.


Няколко часа по-късно Стефка Костадинова обяви, че смята да заведе дело срещу Еквал.


“Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см.


Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда", заяви Стефка Костадинова в позиция до медиите.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог