ПСЖ се класира за осминафиналите в Шампионската лига, след като завърши 1:1

Свързани новини

14.12.2023 16:36

Равенство прати Дортмунд и ПСЖ напред в ШЛ

Видян 2508 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПСЖ се класира за осминафиналите в Шампионската лига, след като завърши 1:1 като гост на Борусия Дортмунд в последния мач от група F. В другата среща Милан победи с 2:1 Нюкасъл като гост, но остана на трето място в групата. Борусия завърши като лидер с 11 точки, а ПСЖ и Милан имат по 8, но френският тим е с предимство в преките двубои. Нюкасъл остана на последно място с 5.


Борусия започна мача по-добре, а Марко Ройс отправи удар, спасен от Джанлуиджи Донарума. Юлиан Брандт също пробва изстрел, но не уцели вратата. На другата врата Килиан Мбапе получи възможност, преодоля вратаря и стреля, но Никлас Зюле изчисти топката. Малко след това Брадли Баркола от ПСЖ уцели греда. Рандал Коло Муани също пропусна добра възможност за гостите. Карим Адейеми от Борусия пък не успя да уцели вратата от добра позиция.


Германският тим поведе малко след началото на второто полувреме. Никлас Фюлкруг се възползва от грешка на ПСЖ при изнасянето на топката и подаде към Адейеми, който беше точен. ПСЖ изравни само пет минути по-късно след удар на Уарен Заир Емери от границата на наказателното поле. Гостите натиснаха в следващите минути, а Мбапе се разписа, но голът му беше отменен заради засада. До края французите контролираха играта и не допуснаха изненада.


В другия мач Милан стигна до успеха срещу Нюкасъл след обрат. Жоелинтон изведе домакините напред в 33-ата минута. С голове на Кристиан Пулишич и Самуел Чуквуезе обаче италианският тим стигна до успеха и ще играе в Лига Европа през пролетта, след като завърши на трето място в групата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв