За Одермат това е първа победа в дисциплината спускане на най-високото ниво в алпийските ски. До момента швейцарецът имаше осем подиума в стартовете за Световната купа в спускането, като от тях цели седем пъти той финишира втори.

Свързани новини

13.02.2023 10:33

Одермат спечели световната титла в спускането

Видян 2611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марко Одермат триумфира в титаничния дуел с Александър Омод Килде и напълно заслужено се окичи със златния медал в мъжкото спускане на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Куршевел и Мерибел.


Швейцарецът стартира с 10-и номер и хвърли ръкавицата на своя норвежки съперник, след като регистрира време от 1:47,05, което бе с 1,09 секунди по-добро от това на временния лидер Флориан Шайдер (Италия). Килде, който стартира с №15, даде много добро време в първия сектор на Еклипс, в който той бе с 0,20 по-бърз от Одермат. След това обаче норвежецът допусна няколко дребни неточности, които компрометираха неговата състезателна линия и в крайна сметка не му позволиха да се пребори с Одермат. Швейцарецът бе най-бърз в двa от шестте сектора на пистата и напълно заслужено стигна до златния медал. Среброто бе за Килде, който в крайна сметка завърши на 0,48 зад новия световен шампион, като за него това е втори сребърен медал от шампионата във френските Алпи след второто място в супергигантския слалом в четвъртък.


За Одермат това е първа победа в дисциплината спускане на най-високото ниво в алпийските ски. До момента швейцарецът имаше осем подиума в стартовете за Световната купа в спускането, като от тях цели седем пъти той финишира втори.


Бронзовият медал бе за отбора на Канада, но не за шампиона от супергигантския слалом Джеймс Крауфорд, койтозавърши пети с пасив от 1,01. Вместо това неговият сънародник Камерън Александър влезе в тройката, финиширайки на 0,89 зад първия.


С мъжкото спускане бе сложен край на скоростните стартове на Световното първенство в Куршевел и Мерибел, което ще продължи тази седмица със състезанията в техничните дисциплини. Те ще бъдат открити във вторник с отборния старт, а ден по-късно ще бъде и индивидуалният паралелен гигантски слалом. От четвъртък до неделя ще бъдат гигантските слаломи и слаломите за жени и мъже, с които ще се закрие 47-то Световно първенство по ски алпийски дисциплини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог