Германската футболна централа DFB обяви, че от 2027 година националните отбори на страната ще бъдат обличани от американската компания Найк.

Свързани новини

22.03.2024 10:35

Националният отбор на Германия сменя Адидас с Найк

Видян 2073 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германската футболна централа DFB обяви, че от 2027 година националните отбори на страната ще бъдат обличани от американската компания Найк. Новината бе обобщена със заглавието „Земетръс!“ от най-тиражния вестник в страната Билд.

Договорът е за 7 години, по неофициална информация американската  корпорация е изместила традиционния доставчик на екипировката „Адидас“ с предложени 350 милиона евро. Така пред "Найк" клекна и 4-кратният световен шампион, компанията от щата Колорадо облича и други гиганти на световния футбол като Бразилия, Франция, Англия, Португалия. На "Адидас" остават верни Аржентина и Испания от големите.

"Nike направи най-доброто икономическо предложение и също така убеди със своята съществена визия, която включва и ясен ангажимент за насърчаване на аматьорския и масовия спорт, както и устойчивото развитие на женския футбол в Германия”, заяви д-р Холгер Бласк, председател на Съвета на директорите на DFB.

„Времето на провеждане на търга е обичайно с оглед на планирането и сроковете за изпълнение и беше обсъдено предварително с всички съответни участници на пазара."

Според информация на BILD, Adidas наскоро е плащала около 50 милиона евро годишно, с оглед на това сделката с Nike със сигурност ще вкара над 350 милиона евро в хазната на DFB.

Това е неочаквана промяна, тъй като федерацията традиционно има изключително близки отношения с местната компания “Адидас”, която от десетилетия е най-големият конкурент на “Найк”.

През годините мъжкият национален отбор на Германия редовно ползва базата на “Адидас” край Нюрнберг, като така ще бъде и за предстоящото това лято европейско първенство по футбол, на което Германия е домакин.

Партньорството между Адидас и DFB продължава вече над 77 г.

Според пресата в Германия немислимият доскоро ход да бъде подписано споразумение с “Найк” е наложен заради затруднената финансова ситуация, в която се намира местната футболна централа след провалите на последните две световни първенства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева