Испанецът ще опита да вземе и 22-а титла от Големия шлем след тази в Australian Open по-рано през сезона.

Свързани новини

01.06.2022 10:06

Надал детронира Джокович и продължава мечтата за нова титла

Видян 1553 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Рафаел Надал спечели големия дуел с Новак Джокович и е полуфиналист на Ролан Гарос. Испанецът се наложи над големия си съперник в четири сета - 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4). Двубоят между двамата на корт Филип Шатрие продължи 4 часа и 12 минути.


 


Само 48 часа, след като беше принуден да играе пет сета срещу Феликс Оже-Алиасим, испанецът отново показа завидна физическа подготовка. С напредване на мача той беше на високо ниво.



Надал детронира Джокович, който преди година спечели втората си титла в Париж и по този начин продължава мечтата си за 14-и успех в турнира. Испанецът ще опита да вземе и 22-а титла от Големия шлем след тази в Australian Open по-рано през сезона.




Двамата големи съперници се срещнаха за 59-и път, както и за пръв от миналогодишния полуфинал на Ролан Гарос, когато сърбинът спечели след обрат в четири сета. Надал постигна 29-а победа над световния №1. Това беше и едва десети мач, в който двамата не играят един срещу друг на полуфинал или финал.
За 37-и път в кариерата си Надал ще играе полуфинал в турнир от Големия шлем. По този показател испанецът отстъпва единствено на Джокович (42) и Роджър Федерер (46). Съперник на Надал в следващата фаза ще бъде Александър Зверев, който отстрани Карлос Алкарас.


 


"Благодаря за подкрепата. За мен винаги е било много важно да дам най-доброто от себе си пред тази публика. Мачът беше много труден, Новак е един от най-добрите в историята, няма съмнение в това. С цялата ни история срещу него винаги е много тежко. За да спечелиш срещу него трябва да даваш най-доброто от първата до последната точка", каза Надал след двубоя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни