Олимпийския фестивал в Албена

Свързани новини

12.06.2023 16:40

Младите спортни таланти си дават среща на олимпийския фестивал в Албена

Видян 4938 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Над 550 бъдещи шампиони на България си дават тези дни среща на Олимпийския младежки фестивал в Албена. Българският олимпийски комитет организира за 16-а поредна година мултиспортното събитие, домакин на което отново е черноморската перла по Северното ни крайбрежие.

На тържественото откриване днес генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави участниците и им пожела успех от името на президента на БОК Стефка Костадинова. „Този фестивал е за вас, той през годините роди истински шампиони, които днес участват с успех на олимпиади, на световни и европейски първенства. Желая ви да изживеете приятни моменти, да намерите нови приятели и да се насладите от срещите със своите връстници по време на фестивала,“ каза още Горанов, който е и шеф на Правната и етична комисия към световната федерация по борба.

На церемонията присъстваха още Денис Тахиров – мениджър „Спорт“ в Албена АД и Анатоли Илиев – председател на Асоциация „Спорт в свободното време“ и на „Българската спортна федерация за деца и младежи в риск“. Церемонията завърши с атрактивните изпълнения на ръководения от Стоян Господинов фолклорен ансамбъл „Добруджа“ и традиционното хоро, което се изви в голямата зала на курорта. Амбицията на организаторите е в следващите години фестивалът да се утвърди като среща на младите спортни надежди от всички балкански държави.

Състезанията в 11 спорта са на отличното подготвените спортни терени и игрища в „Албена“, който през 2019 г. стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата „Европейски курорт на спорта“.

След като през миналите две години дебют на фестивала последователно направиха бейзбола и брейка, сега това прави и стрийт фитнесът. Тези така нашумели надпревари в градска среда са сред любимите на младежите и това е причина за организирането на демонстративни изпълнения сега в Албена на виртиуозите от Пловдив, Русе и Силистра. По този начин БОК откликва на интереса при подрастващите и на тенденциите все повече ърбан спортове да бъдат застъпени в програмите на глобалните форуми. Бейзболистите отново се състезават на мини турнир в Албена, а най-новият олимпийски спорт брейк също е представен с демонстративни изпълнения на представители от Перник, София, Бургас и Варна, които са сред най-добрите у нас. Наред с това състезания се организират в спортовете бадминтон, баскетбол, лека атлетика, плажен волейбол, плажна борба, плуване, футбол и тенис на маса. В тях, съобразно различните наредби в отделните дисциплини, ще участват младежи родени в периода 2005 – 2009 година.

Както винаги фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв