В 43-ата минута Каули Оливейра беше изведена на стрелкова позиция, но шутира неточно. Веднага след това Оливие Вердън направи груба грешка, като не може да овладее подаването и да подари топката на Пири Соири, която комбинира с Малик Абубакари и тази стреля с първото докосване. Серджо Падт направи ключово спасяване.

Свързани новини

14.10.2022 10:00

Лудогорец победи ХИК и остава в Европа през пролетта

Видян 3514 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Лудогорец постигна важна победа с 2:0 над ХИК (Хелзинки) пред собствената публика в двубой от група "С" на турнира по футбол Лига Европа. Успехът осигурява участие на българския шампион в евротурнирите и догодина.

Отборът от Разград започна по-добре, но не успява да създаде чисти глави положения в наказателното поле на противника.

В 16-ата минута Якуб Пьотровски засече с глава центриране от корнер. На пътя на топката застана Пири Соири, като не се наложи на вратаря Конър Хазард да се намесва. Четири минути по-късно Бърнард Текпетей стреля коварно от сериозна дистанция, а Хазард успя да избие в ъглов удар. Последното изпълнение на топката стигна до Антон Недялков и капитанът на Лудогорец шутира покрай вратата.

В 39-ата минута превъзходството на Лудогорец даде резултат. Рик Джонатън получава на левия фланг и навлиза към наказателното поле, след което с петичка оставя топката за Дени Групер. Последва силен диагонален удар в близкия ъгъл, а Хазард не действа уверено и топката влиза за първия път във вратата на ХИК.

В 43-ата минута Каули Оливейра беше изведена на стрелкова позиция, но шутира неточно. Веднага след това Оливие Вердън направи груба грешка, като не може да овладее подаването и да подари топката на Пири Соири, която комбинира с Малик Абубакари и тази стреля с първото докосване. Серджо Падт направи ключово спасяване.

След почивката българският шампион продължи да контролира събитията не на терена. В 52-ата минута Сантери Хостика се използва от центриране, но Сисиньо изби кълбото пред голлинията.

В 58-ата минута Бърнард Текпетей стреля покрай вратата на гостите от Хелзинки, 180 секунди след това и опитът за гол на Каули не е изпаднал в целта.

В 64-ата Текпетей отне топката в близост до централната линия и се озова срещу вратаря, финтирайки Хазард, след което се върна към Рик Джонатан и той лесно се разписа за 2:0.

Лудогорец продължава да владее инициативата и в 77-ата минута резервата Игор Тиаго центрира, а Текпетей стреля от дъгата на наказателното поле, но Конър Хазард изби топката.

В допълнителното време попадението на Каули беше отстранено заради засада, а Юка Райтала беше отстранено с червен картон.

Успехът съхрани шансовете на Лудогорец да продължи напред в Лига Европа, като "зелените" остават на второ място в групата с актив от 7 точки. Лидерът Бетис е с 3 точки повече, докато Рома има 4 точки. ХИК Хелзинки има само една 1 от 4 изиграни срещи.


 Източник: БНР


Снимка: Спортал


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби