Ливърпул поведе след автогол на Первис Еступинян (53'), а две минути след това Садио Мане удвои

Свързани новини

28.04.2022 16:34

Ливърпул се устреми към финала в Шампионската лига

Видян 1313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Ливърпул направи важна крачка към финала в Шампионската лига. Червените победиха с 2:0 Виляреал на Анфийлд в първия двубой от полуфиналите.


 


Тимът на Юрген Клоп през цялото време доминираше, но не успяваше да преодолее добре организираната защита на жълтата подводница преди почивката. Мане и Салах пропуснаха по една чиста възможност, а удар на Тиаго срещна гредата. В началото на втората част обаче крепостта падна.


 


Ливърпул поведе след автогол на Первис Еступинян (53'), а две минути след това Садио Мане удвои. Голове на Фабиньо и Робъртсън пък бяха отменени заради засади, а Виляреал не създаде никаква опасност пред вратата на Алисон за целия мач. Така мърсисайдци взеха добър и заслужен аванс, който дава повод на феновете да продължават да мечтаят за квадрупъл.


 


В предишните два кръга в ШЛ отборът на Юрген Клоп решаваше всичко в първите си мачове, в които обаче гостуваше, след което допусна загуба от Интер, която е и последното поражение за отбора изобщо.


 


Виляреал вече два пъти отстрани по пътя си към полуфиналите отбори, които бяха фаворизирани. Първо това се случи с Ювентус, а след това и с Байерн Мюнхен. Жълтата подводница имаше три победи и едно равенство в последните си четири гостувания в Шампионската лига преди двубоя на Анфийлд. Единственият друг път, в който този отбор бе на полуфинал в най-престижната клубна надпревара, те загубиха от Арсенал. Това се случи през сезон 2005/06.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева