Ливърпул прекъсна серията от седем поредни равенства и общо осем срещи без успех срещу Челси, след като разгроми лондончани с 4:1 на Анфийлд.

Свързани новини

01.02.2024 10:15

Ливърпул разгроми Челси на Анфийлд

Видян 1976 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ливърпул прекъсна серията от седем поредни равенства и общо осем срещи без успех срещу Челси, след като разгроми лондончани с 4:1 на Анфийлд. От първата до последната минута тимът на Юрген Клоп бе категорично по-добър от своя съперник и четирите гола, които отбелязаха Диого Жота (23'), Конър Брадли (39'), Доминик Собослай (65') и Луис Диас (79'), бяха най-малкото, с което се разминаха гостите.

Дарвин Нунес стана първият играч в историята на Висшата лига, който четири пъти в един мач удря гредите. Единият от тези случай бе след дузпа. Кристофър Нкунку (71') пък отбеляза почетното попадение за Челси. Така Ливърпул запази преднината от пет точки пред Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко, и Арсенал. В неделя мърсисайдци гостуват именно на топчиите.

Тази победа е под №200 за Юрген Клоп в Премиър лийг.

В седмата минута Конър Брадли много хубаво изведе от дълбочина Нунес, който с едно докосване опита да прехвърли Петрович, но стражът се ориентира добре и се справи с лекота. Веднага след това гостите имаха претенции за дузпа, след като Галахър падна след контакт с коляното на Ван Дайк. Пол Тиърни реши, че няма нарушение и ВАР го подкрепи, макар че повторенията показаха, че по-скоро бранителят на Ливърпул инициира контакта, така че имаше основания и за 11-метров наказателен удар.

В осмата минута отново Нунес получи извеждащо подаване, този път от Мак Алистър, и отново стреля незабавно от границата на наказателното поле. Петрович леко успя да докосне топката, след което тя "облиза" и напречната греда.

Ливърпул продължи да доминира и да отправя голям брой удари. В 20-ата минута Конате стана поредният играч, който извежда Нунес зад отбраната на гостите. Уругваецът продължи да спазва стратегията да стреля незабавно и шутира по диагонала. Петрович изби, след което топката срещна далечната греда.

Три минути след това Ливърпул заслужено поведе. Конър Брадли отне топката от Бен Чилуел, след което напредна и пусна встрани към Жота. Португалецът бе фронтално пред вратата и реши сам да пробие между двамата централни бранители на Челси. С малко късмет и след рикошет топката остана на пътя му и той я прати във вратата на Петрович за 1:0.

В 39-ата минута домакините удвоиха аванса си. Мак Алистър и Диас спечелиха топката от Кайседо в центъра, след което колумбиецът изведе отдясно Конър Брадли. 20-годишният бранител напредна на скорост и стреля много прецизно и уверено за 2:0. Голът бе прегледан за евентуално нарушение на Жота срещу Чилуел. Двама се сблъскаха в момента на подаването към Брадли. Попадението обаче бе зачетено.

В самия край на първото полувреме Ливърпул правилно получи дузпа, след като Бадиашил застъпи Жота, който го бе изпреварил. Нунес изпълни наказателния удар, но за трети път тази вече нацели гредата.

В 65-ата минута Доминик Собослай сложи окончателно точка на спора, след като вкара трети гол във вратата на Челси, Унгарецът засече с глава перфектно центриране на Брадли, който добави втора асистенция към днешното си попадение.

В 70-ата минута Нкунку върна един гол, след като получи в наказателно поле, много добре запази топката между трима бранители и стреля в ъгъла.

Голът във вратата на Алисон активизира отново Ливърпул. В 77-ата минута Дарвин Нунес за четвърти път тази вечер уцели гредата след удар отблизо. Две минути след това обаче именно уругваецът асистира на Луис Диас. Колумбуецът засече на далечната греда центрирането за 4:1.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей