Свързани новини

11.08.2022 11:08

"Левски" и европейската му мечта: Този път успехът е задължителен

Видян 5038 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно преди година - на 11 август 2021-а, Левски тъкмо бе записал третото си поредно поражение от началото на шампионата и бе на дъното на класирането без точков актив. А тоталният финансов колапс повдигаше доста въпросителни за професионалното съществуване на столичния гранд.


Днес "сините" са в друга ситуация - прекъснали 13-годишна суша без трофей, с шампионски амбиции и на прага на елиминирането на втори европейски съперник, при това пред разпродаден за часове стадион "Георги Аспарухов".


Финансовата ситуация не е "розова", но е значително по-добра отпреди година, а победа над малтийския Хамрун Спартанс ще вкара свежи и жизненоважни 750 000 евро в клубната каса.


Но сякаш по-важна от финансовата част на постигнатото е фенската еуфория, която завладя "сините" още от пролетта, а именно тя накара хиляди привърженици за изкупят стадиона срещу малтийски опонент, мечтаейки, че еврокампанията ще продължи поне за още два двубоя.


Левски вече направи първата крачка преди седмица, когато макар трудно и с доза шанс, успя да победи Хамрун с 1:0, с гол в буквално последната секунда.


Днес е време за реванша, като от 21 часа на "Георги Аспарухов" (Диема спорт 2), Левски ще опита да подпечата класирането си напред.


Макар и да ни е болно да признаем, преди седмица видяхме как един от най-добрите и намиращ се във възход отбори у нас, се затрудни в мач срещу малтийци. Нещо, което преди десетилетие бе абсолютно немислимо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби