Свързани новини

12.04.2009 16:13

Лечков вкара депутати, магистрати и НАП в „Кутията на Пандора”

Видян 2106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинският пресцентър в Сливен разпространи сигнал, наречен „Кутията на Пандора – НАП Сливен”, в който се твърди с имена и роднински връзки за ощетяване на бюджета от кражба на ДДС в особено големи размери. Кметът Йордан Лечков потвърди пред Дарик, че документът е разпратен от негово име.


Показани схеми, в които са посочени депутата от ДПС Янко Янков, депутата от БСП и съпруга на Окръжния прокурор Пейчо Хитов. Споменат е и самият той, заедно с още няколко магистрати и служители на ДАНС. Нататък следват депутата от НДСВ Кръстанка Шаклиян, още двама депутати без имената им, директорът на НАП Мария Мургина, поделението в Бургас, директорът на НАП Сливен Петко Дюлгеров, заедно с още десетки данъчни служители, облагодетелствани фирми, счетоводни къщи. Над всички тях стои човек, който е определен като Биг бос. В сигнала се твърди, че националния бюджет е ощетен и от укриване на данък печалба, НОИ – от невнесени осигуровки и укрити работни места, здравната каса – от невнесени здравни осигуровки, а общината – от невнесени местни данъци и такси от укрити имоти и умишлено грешно съставени декларирани ниски ставки. Нарушени били Кодекса на труда по чл. 107, ал. 1 и 2, по чл. 403/3/ и по чл. 414/3/, етичният кодекс по чл. 309 /1/, чл. 311/1/, чл. 313, чл. 318 и чл. 319 в продължаващо деяние с голям материален и финансов интерес. „Вземани са премии за всичко, което прави служебно-роднинска-приятелска-религиозна-финансова групировка „Пандора АД Сливен”, пише с в документа.
Кметският сигнал изтъква, че има многобройни неправомерно ощетени граждани, фирми и съкратени работници. Задават се въпроси от типа на: колко фирми са прекратили дейността си или са сменили седалищата си след поръчкови ревизии, колко от актовете на НАП са паднали в съда и къде са прокурорите, които трябва да следят за злоупотреби с власт, колко български граждани са неправомерно глобявани от НАП и „мачкани” от прокуратурата, за да си траят.
Задават се и редица други въпроси към институциите, а като послепис се предвижда, че ще се разболеят голяма част от тези служители и се апелира към всички лекари да не им дават болнични, за да „не протакат делата, които ги чакат”.
Отправя се и апел към всички, които разполагат с информация да я предоставят за проверка и препращане към отговорните служители на прокуратурата , ДАНС и МВР, за да бъде потърсена отговорност и сметка от виновните сега или след бъдещите парламентарни избори.Документът ще бъде разлепен в понеделник на видни места по общинските витрини. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион