Роналдо водеше атаката на гостите заедно с Рафаел Леао, който този път бе предпочетен пред Жоао Феликс. В средата на терена Роберто Мартинес заложи на Бернардо Силва, Рубен Невеш и Бруно Фернандеш. По двата фланга действаха Диого Далот и Жоао Кансело, а тримата бранители пред Диого Коща бяха Рубен Диаш, Данило и Пепе.

Свързани новини

22.06.2023 09:47

Кристиано Роналдо ознаменува мач номер 200 за Португалия с победен гол

Видян 2967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кристиано Роналдо записа ново впечатляващо постижение в и без това забележителната си кариера. Той стана първият футболист, който е играл 200 мача за националния си отбор. Това се случи в квалификацията за Евро 2024, в която Португалия гостува срещу Исландия в Рейкявик.


Преди двубоя дори имаше церемония, на която Роналдо беше почетен. Той записа тези 200 двубоя за 20 години, след като дебютът му бе на 20 август 2003 г. при победата с 1:0 над Казахстан, когато замени на почивката Луиш Фиго. Тази кота, достигната от Кристиано Роналдо е още по-впечатляваща, тъй като в момента няма изгледи да бъде достигната от друг.


Според Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) най-близкият активен футболист, който продължава да играе за нациионалния си отбор е Лионел Меси (175 мача), който обаче намекна, че предстои да обяви край на международната си кариера и няма да играе на Мондиал 2026. Докато Роналдо преди дни обяви, че ще играе за Португалия, докато получава повиквателни.


Кристиано успя да ознаменува по най-добрия начин своя паметен мач, вкарвайки гола за победата на Португалия с 1:0 в 89-ата минута. За него това бе попадение №123 за националния отбор, с което също е ненадминат в мъжкия футбол. Той вече се отдалечи на 14 гола от следващия в класирането - бившия ирански национал Али Даеи (109 гола).


С победата Португалия оглавява група J с 12 т., на втора позиция е Словакия (10), следват Люксембург (7), Босна и Херцеговина (3), Исландия (3) и Лихтенщайн (0).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей