01/02

Свързани новини

12.09.2022 21:09

Кирил Милов остана със сребро от Световното по борба

Видян 4103 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Милов спечели сребърен медал на световното първенство по борба в сръбската столица Белград, след като отстъпи на живата легенда Артур Алексанян във финала на 97 килограма класически стил.


Арменецът, олимпийски златен медалист от Рио, вицешампион от Токио, четирикратен световен и петкратен европейски първенец, спечели първата точка при партер в началото на схватката. Той обаче добави още четири от две движения и поведе с 5:0 срещу българския национал, а разликата се запази до почивката. Милов, за когото това е второ сребро от световни финали, отговори само с една точка през втората част и загуби с 1:5.
По-рано този сезон 25-годишният талант триумфира с европейската титла. Среброто от Белград е четвъртото отличие в кариерата на Милов от голямо първенство.



„Допуснах две грешки в партер, които ми костваха срещата. Тактиката ми беше да не му позволя да ме пренесе. Това му е най-добрата атака. Тренирах, може би недостатъчно. Надявам се занапред да стъпя на световния връх и олимпийския”, заяви родният състезател пред БНТ веднага след срещата.



Той разкри, че мечтае да спечели олимпийската титла.
„Винаги усещам подкрепата на всички българи, те вярваха в мен и ми казаха, че ще стана първи. Това не може да ме спре. Продължавам да се трудя, за да един ден да се кача на върха. Резултатите идват с тренировките. Радвам се, че успявам да постигам целите си. Човек е голям колкото са му големи мечтите. Аз мечтая за олимпийска титла“, завърши Кирил Милов.



България има още един финалист, след като Едмонд Назарян стигна до финала на 60 кг класически стил. Той ще се изправи срещу Жоламан Шаршенбеков от Киргизстан. Това ще е след редакционното приключване на броя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак