За четвърти път Кирил Десподов стана Футболист №1 на България.

Свързани новини

19.03.2024 10:04

Кирил Десподов отново е Футболист №1 на България

Видян 1241 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За четвърти път Кирил Десподов стана Футболист №1 на България. Той беше избран за най-добър за 2023 г. в 63-ата ежегодна анкета.

С четвъртата си победа Десподов е четвъртият най-успешен играч в анкетата. С повече победи от него са само рекордьорът Димитър Бербатов (7) и Христо Стоичков (5).

Десподов, който от миналото лято играе за гръцкия ПАОК (Солун) след трансфер от Лудогорец, е №1 за трета поредна година, а първата му победа в анкетата беше през 2018 г., когато играеше за ЦСКА.

"Тази награда е огромна чест да я спечелих, задължава и дава мотивация да се трудиш и да си по-добър. За трета поредна година идва при мен, вървял съм в правилната посока, надграждал съм. Благодаря на всички мои треньори в клубовете и националния отбор, без тях тази награда. Благодаря на семейството и годеницата ми. Който и от нас тримата да беше спечелил, щеше да го заслужава", каза Десподов след спечелването на приза.

Десподов събра 317 т. в анкетата. Това е най-убедителната му победа, след като през миналата година изпревари Груев с 14 т., през 2021 г. беше с 47 т. повече от Мартин Камбуров, а първото му отличие през 2018-а беше спечелено след само 8 т. повече от Георги Петков.

Попитан за това, че се доближи само на една награда зад Стоичков, Десподов отговори: "Не ми се мисли, че не знам какво ще ме направи, наскоро се чувах с него. За мен е огромна чест. Това са имена, които са постигнали най-много в българската история, тези две имена, които са пред мен. Най-важното е да сме здрави, защото тогава постигаме успехи, както индивидуални, така и отборни, а отборната работа е на първо място и това е най-важното."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.