Миналия месец "Уимбълдън" обяви, че играчите от Русия и Беларус не могат да се състезават на "Уимбълдън" заради руската инвазия в Украйна, която продължава вече повече от два месеца

Свързани новини

03.05.2022 09:45

И Надал срещу изключването на руснаците от Уимбълдън

Видян 1794 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рафаел Надал и Новак Джокович разкритикуваха решението на Уимбълдън да забрани участието на руски и беларуски играчи в турнира тази година заради руската инвазия в Украйна.




Двете тенис звезди, които говориха от турнира Madrid Open в неделя, нарекоха решението на Уимбълдън "много несправедливо".




"Те не са виновни за това, което се случва в този момент с войната", каза Надал, предаде Асошиейтед прес. "Съжалявам за тях. Уимбълдън току-що взе решение. . Правителството не ги е принудило да го направят. "


 


 


Миналия месец "Уимбълдън" обяви, че играчите от Русия и Беларус не могат да се състезават на "Уимбълдън" заради руската инвазия в Украйна, която продължава вече повече от два месеца. "Уимбълдън" е поредният спортен форум, който осъжда или предприема действия срещу Русия под някаква форма след началото на инвазията.




В изявлението на турнира се казва, че "за руския режим би било неприемливо да извлича каквито и да било ползи от участието на руски или беларуски играчи" в Уимбълдън. Русия бързо осъди действието, според The Washington Post, и заяви, че нейните играчи са "превърнати в заложници на политически интриги" WTA и ATP също разкритикуваха решението.




Решението за забрана за участие на играчи от двете страни означава, че Даниил Медведев, вторият в света при мъжете, и Арина Сабаленка, четвъртата в света при жените, няма да могат да се състезават. Други, като Андрей Рубльов, Анастасия Павлюченкова и Виктория Азаренка, също няма да могат да отидат.


 


 


Джокович, играч номер 1 в света, се присъедини към критиките на Надал в неделя, макар че се опита да сравни ситуацията с тази, когато не можа да играе на Откритото първенство на Австралия заради ваксинацията си с COVID-19.




Джокович не беше допуснат до участие в Откритото първенство на Австралия, тъй като не е ваксиниран срещу коронавирус. Първоначално получава "медицинско освобождаване", но след неправилно попълване на формулярите му е забранено да влезе в страната. По-късно визата му е анулирана и му е наредено да напусне страната. Миналия месец той получи разрешение да играе на Уимбълдън, въпреки че не е ваксиниран.


 


"Не е същото, но когато преживях нещо подобно по-рано тази година, е разочароващо да знаеш, че не можеш да играеш", каза Джокович, предаде Асошиейтед прес. "Продължавам да поддържам позицията си, че не подкрепям решението [от Уимбълдън]. Мисля, че не е честно, не е правилно, но е така, както е. "


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион