Световното първенство по футбол от 20 ноември до 18 декември за първи път ще се състои в мюсюлманска страна със строг контрол върху алкохола, в която употребата на спиртни напитки на публични места е незаконна.

Свързани новини

16.11.2022 12:24

Халба бира за над 25 лева на световното в Катар

Видян 3227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Половин литър бира ще струва 50 катарски рияла (25.83 лева) в главната фензона по време на световното първенство по футбол в Катар, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източник, запознат с продабжите на алхокол в азиатската страна.

Основният спонсор на Мондиал 2022 "Будвайзер" притежава изключителните права за доставка на бира във "ФИФА Фен Фест" в централния парк "Ал Бида" в Доха, който е с капацитет за 40 хиляди души.
 
Пивоварната също така ще продава продуктите си в специалните зони край стадионите, където цената на бирата все още не е определена, обясни източникът, който пожела да остане анонимен.

Световното първенство по футбол от 20 ноември до 18 декември за първи път ще се състои в мюсюлманска страна със строг контрол върху алкохола, в която употребата на спиртни напитки на публични места е незаконна.  
 
Високата цена на бирата във фензоната на ФИФА е сходна с цената в баровете на хотелите в Катар, където половин литър също струва около 50 катарски рияла.

От организационния комитет на Световното първенство в Катар не пожелаха да коментират цените на алкохолните напитки, въпреки че през 2019 година подчертаха, че ще се опитат да направят алкохола "достъпен" за феновете по време на Мондиал 2022 и ще обмислят намаляването на цената.
   
"Наясно сме, че има проблем с цената", коментира през 2019 година изпълнителният директор на Организационния комитет на Катар 2022 Насер Ал Хатер, припомня Ройтерс и допълва, че на Световното клубно първенство през същата година в Катар цената на половин литър бира е била малко над 12 лева, но сега ще бъде над два пъти по-скъпа.

Половин литър безалкохолна бира ще бъде продавана на запалянковците във фензоните на Мондиал 2022 за 30 катарски рияла (15.50 лева), а цената на бутилка с безалкохолна напитка ще бъде 15 катарски рияла (7.75 лева).


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.