Свързани новини

20.02.2016 10:02

Гришо на полуфинал в Делрей Бийч

Видян 1190 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Делрей Бийч. Най-добрият български тенисист спечели с 6:4, 7:5 срещу Адриан Манарино от Франция след 1 час и 35 минути игра. За място на финала той ще спори с победителя от двубоя между германеца Бенямин Бекер и Ражеев Рам от САЩ. С днешния успех Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и 24 800 долара от наградния фонд.


За разлика от предишния кръг, когато имаше сериозни проблеми в предишния кръг срещу босненеца Дамир Джурхур, този път Димитров бе доста по-концентриран и убедителен. Той използва отлично началния си удар, като в първия сет загуби едва три точки при свой сервис. Манарино обаче също бе на ниво и не допускаше много грешки в сервис геймовете си. Срещата вървеше гейм за гейм, а Григор търпеливо изчакваше своя момент. Той дойде в 10-ия гейм, когато българинът поведе с 40:0. Съперникът му успя да спаси две от възможностите за пробив, но при третата Григор успя да го изкара на мрежата и с минаващ удар да сложи край на сета.


По време на срещата във Флорида духаше силен вятър, който се усили във втория сет и създаваше известни проблеми на двамата тенисисти. Това обаче не им попречи да направят някои атрактивни отигравания в оспорваната втора част. Стигна се до 4:4, след като и двамата взимаха сервис геймовете си, но за разлика от първия сет не го правеха толкова убедително. В деветия гейм Манарино, който е 49-и в световната ранглиста, успя да стигне до пробив, но това сякаш амбицира Григор. Българинът се развихри, като тотално доминираше на корта в този период. Той не само успя да върне пробива, но и да спечели три гейма поред, с което да стигне до крайния успех.


Източник: Sportal.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.