Свързани новини

18.02.2016 10:32

Григор е на ¼-финал в Делрей Бийч след инфарктна победа

Видян 962 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Първата ракета на България Григор Димитров записа инфарктна победа над босненеца Дамир Джумхур с 4:6, 6:4, 6:3 и се класира за 1/4-финалите на турнира в Делрей Бийч.



Двубоят с Джумхур започна отлично за Григор, който в познатия си стил с лекота правеше каквото си поиска на корта и поведе набързо с 4:1 гейма. Последва срив в концентрацията на хасковлията и след куп грешки, той позволи на босненеца да вземе сета с 6:4. Във втория Джумхур поведе с 3:1 и загубата вече придоби реални измерения. Димитров се мобилизира и успя да върне сета. Григор спечели подаването си след допуснати четири поредни пробива, а след това навакса изоставането, като проби Джумхур. Малко по-късно българинът затвори успешно подаването си за 5:4 и Джумхур трябваше да сервира за оставане в сета. Димитров обаче си осигури три сетбола и успя още от втория. В третия сет Григор сломи ентусиазма на Джомхур и взе победата след 88 минути игра.



С достигането си до ¼-финалната фаза, българинът си осигури 45 точки за световната ранглиста, както и 14 130 долара от наградния фонд. Следващият съперник на Гришо е французинът Адриан Манарино, който е осми поставен в схемата. Двамата не са се срещали досега. Двубоят е днес с начален час 19:30 българско време. Григор е под №4 и е най-високо поставеният тенисист, който продължава участието си в турнира след отпадането на топфаворитите.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес творчеството и иновациите ще ви носят успехи на работното място

Днес творчеството и иновациите ще ви носят успехи на