Победа

Свързани новини

02.10.2023 10:11

Григор Димитров победи световния номер 4 в Пекин

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от категория АТР 500 в китайската столица Пекин и го стори с впечатляваща победа над №4 в световната ранглиста Холгер Руне от Дания в два сета - 6:3, 7:5. Двамата играха малко повече от час и половина, а в следващата фаза първата ни ракета ще има друго тежко препятствие - Яник Синер от Италия, който пък е седми в света.


Българинът осъществи пробив още в първия гейм, а след това повтори упражнението и в третия, като в крайна сметка взе първите четири гейма, за да поведе с 4:0. Руне стигна до първия си брейк за 4:2, но Григор не допусна това да разколебае представянето му по какъвто и да било начин и отговори с три поредни спечелени гейма, затваряйки първия сет с третия си пробив досега - за 6:3.


Във втората част до 6:5 за Гришо всеки си вземаше подаването. Димитров обаче проби сервиса на датчанина в последния възможен момент и триумфира като победител.


Това беше едва втори мач между Димитров и 20-годишния датчанин. В първата им среща на Уимбълдън тази година Руне успя да спечели.
Победата е 34-та в кариерата на Димитров над тенисист от Топ 10 на ранглистата. Само през 2023 г. българинът печели за четвърти път срещу играч от първите десет, което е най-доброто му постижение от 2017 г.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл