Свързани новини

15.12.2021 15:55

Голямата цел пред мен е спечелване на титла от Шлема: Григор Димитров

Видян 933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров заяви, че основната цел пред него е да спечели турнир от Големия шлем. Той посочи, че се стреми да подобрява играта си и да се върне в челната десетка на световната ранглиста.


Българският тенисист завърши сезона с възход и силно представяне в няколко турнира. Въпреки това желанието му е да продължи този ход, за да затвърди впечатленията.


"Беше минало много време от последния път, в който успях да спечеля няколко тежки мача един след друг. Изведнъж отново се чувствах добре физически и това ми даде възможност да тренирам повече и по-интензивно, и да се съсредоточа върху детайлите. Това ми помогна в последните месеци от годината", каза Димитров в интервю пред tennismajors.com.


"Не бих казал, че съм възвърнал най-доброто си ниво, но определено играя и се чувствам по-добре и съм по-постоянен. Когато съчетая всички тези неща - кой знае? Може би след два-три месеца ще играя още по-добре. Целта ми е да се върна в топ 10 и продължавам да я преследвам", заяви българинът.


"Сега най-голямата цел е титла от Големия шлем, разбира се. Преди беше да стигна до определена част на ранглистата или да спечеля конкретен турнир. С годините обаче това се променя. Когато си бил толкова близо до титла от Големия шлем и не си успял, това винаги те преследва впоследствие. Разбира се, давам всичко от себе си във всеки турнир, в който играя, но резултатите от Големия шлем до голяма степен са начинът, по който се определяш като играч", добави Димитров.


Димитров призна, че все още пази съобщение от Роджър Федерер. "Най-хубавото съобщение, което получих от него, беше след мача ми срещу Надал на Australian Open. Няма да кажа какво ми написа, но все още пазя това съобщение и понякога го препрочитам."



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв