Фондация "Стилиян Петров" закупи медицинска апаратура и оборудване за 585 000 лева и ги дари на 10 български болници.

Свързани новини

17.01.2024 10:45

Фондацията на Стилиян Петров дари оборудване на 10 болници

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фондация "Стилиян Петров" закупи медицинска апаратура и оборудване за 585 000 лева и ги дари на 10 български болници. Средствата са от организирания на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София. Тогава бяха събрани 856 512 лв.

"Желанието ни беше да дарим точно това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят, за да бъдем максимално полезни. Влязохме в контакт с всяко едно от тях и закупихме точно тази апаратура и оборудване, които самите те пожелаха и от които най-много се нуждаеха. Щастлив съм, че с усилията и огромните сърца на всички, които се включиха по един или друг начин в благотворителната кауза на нашата фондация, успяхме да подсигурим на пациентите в България страдащи от онкологични заболявания по-добри и качествени условия за тяхното лечение", заяви бившият капитан на националния отбор, "Селтик" и "Астън Вила".

Закупени са три напълно оборудвани с необходимите трансдюсери ехографа, електрохирургичен нож, два ЕКГ-апарата, лабораторен микроскоп, фризер за хистологични проби, радиологична камина и коагулометър. Дарението съдържа още 10 инфузионни помпи, 48 кресла за инфузионни вливания, 70 стойки за инфузионни вливания, 48 болнични легла, 8 лежащи транспортни колички, 10 манипулационни колички, 5 инвалидни колички, 2 специализирани шкафа за операционна.

Дарението е за 10 онкологични болници и диспансера в Бургас, Враца, Стара Загора, Варна, Русе, Плевен, за националните хематология и онкология в София, както и за детското онкологично отделение на ИСУЛ и за един от най-големите онкологични диспансери в столицата.

С остатъка от събраните средства от "Мача на надеждата" Стилиян Петров и съпругата му Паулина ще помогнат финансово и на засегнати от ракови заболявания българи. Екип от специалисти ще ги консултира, за да бъде разпределена сумата най-справедливо, ефективно и прозрачно.

През ноември фондация "Стилиян Петров" организира и благотворителен търг с фланелки и други сувенири на участници от "Мача на надеждата". Събраните 23 075 лв. бяха дарени на бившия селекционер на националния отбор Петър Хубчев, който също се лекува от рак.

Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби