01/03

Свързани новини

12.02.2020 11:25

Ферари с грандиозно представяне на новия болид

Видян 1333 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ферари" показа на света новия болид, с който ще атакува титлата във Формула 1 през сезон 2020.


Случи се на церемония, каквато подобава на репутацията на този отбор - бляскава, с музика, елемент на театър и фанфари. Някои биха нарекли тържеството "екстравагантно", но и това е част от традицията на скудерията.


Галата бе в театъра "Ромоло Вали" в Реджо Емилия, имаше класически оркестър, сцена и десетки ВИП-гости в смокинг и класическо вечерно облекло, предава Dir.bg.


Болидът SF1000 е специален, името му идва от това, че през този сезон "Ферари" ще се състезава в своя старт №1000 в историята на Формула 1. Както каза директорът на отбора Матиа Биното, колата е еволюция на предишния модел SF90, като по отношение на дизайна "стигнахме почти до предела" - израз на шефа.


Промените са особено в адаптивността и аеродинамиката, като са въведени и някои нови неща, които подготвят за големите изменения в правилата през сезон 2021 г. във Формула 1.


Първите впечатления са, че този болид ще е много по-стабилен и издръжлив от миналия сезон, когато това струваше немалко точки.


Някои елементи от дизайна са и препратка към миналото.


През 1979 г. на колата на този отбор се появяват различни от останалите във Формула 1 бели номера - такива ще има и този сезон, въпреки че това е позабравено в модерните дизайни на състезанието. Особено класически белите номера са за времето на Жил Вилньов в отбора (1979-1982 г.).


Следващият понеделник пилотите на отбора ще започнат тестовете преди сезона на пистата в Каталуня, като от днес "Ферари" официално има и индиец в тима. Името на Махавир Рагунатан не е особено познато, той е на 21 г. и ще е резерва на Себастиан Фетел и Шарл Леклер.


Снимка: Ferrari.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните