Носителят на 21 титли от Големия шлем Новак Джокович спечели втора поредна АТР титла след триумф във финала в Астана над Стефанос Циципас с 6:3, 6:4 за 1 час и 10 минути игра

Свързани новини

10.10.2022 16:10

Джокович пак победи Циципас и закръгли титлите си на 90

Видян 1831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Носителят на 21 титли от Големия шлем Новак Джокович спечели втора поредна АТР титла след триумф във финала в Астана над Стефанос Циципас с 6:3, 6:4 за 1 час и 10 минути игра. След успеха в Тел Авив миналата седмица Ноле добави още една купа към забележителната си колекция, като вече има 90 титли в своята кариера.


За първи път от 2010 година (когато го направи Роджър Федерер) някой тенисист печели трофеи от всички категории в мъжкия тенис - АТР 250 (Тел Авив), АТР 500 (Астана), Рим (Мастърс) и Уимбълдън (Голям шлем). Също така това е втори пореден турнир в зала, спечелен от Джокович, от 2015-а насам, когато надви Анди Мъри на финала на Парижкия мастърс и Роджър Федерер на Финалите на АТР.

Ноле ще остане номер 7 в света с 4320 точки, изоставайки със 700 от контузения Александър Зверев. Сърбинът си гарантира участие във финалния турнир на АТП за сезона, където ще играят още Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Каспер Рууд и Циципас.


Циципас загуби за осми път от Джокович и остава с две победи срещу него, а по-интересното е, че няма трофей от категория АТР 500, губейки вече деветте си финала на това ниво.
"Това е мечтана кариера за мен, продължавам да печеля титли. Това бе един от важните мачове, които исках да спечеля. Мина много време след Уимбълдън. Продължавам да се боря на всички турнири. За съжаление не успях да спечеля тази година на червени кортове на Ролан Гарос и в Мадрид”, каза Джокович след победата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец