Добре познати отбори ще срещне "Лудогорец" в груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" попаднаха в група "F" заедно с португалския "Спортинг" Брага, сръбския "Цървена звезда" и датския "Мидтиланд".


И с трите тима "орлите" са играли преди в европейските клубни турнири.


Срещу "Спортинг" Брага разградчани се изправиха в груповата фаза на Лига Европа през с 2017/2018. Тогава гостуването в Португалия завърши с победа за българския тим с 2:0, а у нас - 1:1.


През сезон 2016/2017 "Лудогорец" игра с "Цървена звезда" в квалификациите за Шампионска лига. В Разград двубоят завърши 2:2, а в Белград българският шампион спечели с 4:2 и отстрани сръбския си съперник. За последно двата отбора играха един срещу друг контрола през зимата на 2020 година, която "звездашите" спечелиха с 1:0. 


"Мидтиланд" също се е изправял срещу българския тим. През миналия сезон датчаните гостуваха в Разград и победиха с 2:0 в квалификациите на Шампионска лига.


Ето и разпределението по групи за целия турнир:


Група "А"


1. "Олимпик" Лион
2. "Глазгоу Рейнджърс"
3. "Спарта" Прага
4. "Брьондби"


Група "B"


1. "Монако"
2. ПСВ Айндховен
3. "Реал Сосиедад"
4. "Щурм" 


Група "C"


1. "Наполи"
2. "Лестър"
3. "Спартак" Москва
4. "Легия" Варшава


Група "D"


1. "Олимпиакос"
2. "Айнтрахт"
3. "Фенербахче"
4. "Антверпен"


Група "E"


1. "Лацио"
2. "Локомотив" Москва
3. "Олимпик" Марсилия
4. "Галатасарай"


Група "F"


1. "Спортинг" Брага
2. "Цървена звезда"
3. "ЛУДОГОРЕЦ"
4. "Мидтиланд"


Група "G"


1. "Байер" Леверкузен
2. "Селтик"
3. "Бетис"
4. "Ференцварош"


Група "H"


1. "Динамо" Загреб
2. "Генк"
3. "Уест Хем"
4. "Рапид" Виена


32 отбора научиха с кой ще си съперничат от 16 септември до 9 декември 2021 г. 12 от тимовете влязоха в групите по право (отбори от първенствата на Испания, Англия, Италия, Германия, Франция, Португалия и Русия), 10 са отпадналите от пресявките за Шампионска лига (в това число "Лудогорец"), а други 10 преминаха през квалификациите за този турнир.


Директно към 1/16-финалите в турнира продължават победителите в групите. Отборите на вторите места ще играят плейофи срещу третите тимове в четворките на Шампионска лига. Всички трети се отправят към елиминациите на Лигата на конференциите, а завършилите на последните места - отпадат от европейските клубни турнири. Финалът е на 18 май в Севиля.


"Лудогорец" беше поставен в трета урна спрямо коефициента си в ранглистата на УЕФА. 


Източник: бТВ


 Снимка: LAP.bg