Свързани новини

08.07.2019 15:07

Борисов привика на среща Г. Домусчиев, Божков и Ганчев

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов се зае да оправя и футбола ни. Вчера той привика на среща в Министерския съвет Гриша Ганчев (собственик на ЦСКА), Георги Домусчиев (собственик на Лудогорец) и Васил Божков (собственик на Левски). През 1985 г. Политбюро стори същото, но не на ниво Тодор Живков, а само шеф кабинета му Милко Балев.


На срещата присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов, както и президентът на футболния ни съюз Борислав Михайлов. Единственият отсъстващ бе Кирил Домусчиев, който в петък бе обвинен от ЦСКА в четворен конфликт на интереси във връзка с телевизионните права на родния футболен шампионат. 19’ вече Ви разказа за ултимативното писмо на ЦСКА срещу монопола на Домусчиев.


Премиерът обсъди със собствениците на трите най-големи клуба у нас наболелите въпроси в родния футбол. Борисов е настоял босовете да гарантират за нормалното протичане на футболното ни първенство, което започва в петък.


След края на срещата, вътрешният министър Младен Маринов обяви, че МВР ще вземе мерки да не се допуска купуване на мачове, натиск на длъжностни лица и футболисти. Последният голям скандал в родния футбол избухна точно в заключителния кръг на миналото първенство, когато Черно море извади поради наказание шестима основни футболисти от състава преди срещата с Лудогорец, която бе от решаващо значение за титлата. Разградчани победиха с лекота тима и си гарантираха трофея.


Договорихме се, дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият", каза Гриша Ганчев пред бТВ след края на срещата.


Любопитна подробност е, че ФИФА и УЕФА изобщо не гледат с добро око на подобни действия на държавата във футбола. Двете футболни централи не позволяват намеса на държавата във футбола. При нарушение местните отбори могат да бъдат извадени от международни състезания.  Преди години Испания беше заплашена от сериозни санкции заради намесата на правителството в работата на испанския футболен съюз. А Кувейт дори бе изключен от ФИФА заради политически натиск върху отбори. Преди време Германия също бе на прага на наказание заради намесата на политици във футболните дела на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец