Свързани новини

07.01.2013 11:26

Благо Джизъса казва кой да бъде патриарх

Видян 4011 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Самоходният иконостас на българския футбол Благой Георгиев даде дълго интервю за ТV7.


“Не ми е приятно да ме наричат Джизъса. Господ е един! Това са пълни глупости и много се ядосвам. На Бъдни вечер останах сам в манастира в Кокаляне. Без съпругата ми. Там можеш да се уединиш, да оставиш светските дела в града, да избистриш мислите си и да ги насочиш към небето”, каза бившият национал, който наскоро премина от Терек (Грозни) в друг руски клуб – Амкар (Перм).


На въпрос, дали се чувства праведен, Благо отговори: “Чувствам се като грешник. Всички на Земята са грешни, а аз съм един от тях. За моите грехове се изписа и изговори какво ли не, така че да кажа, че съм праведник, е глупост. Чувствам се доста грешен и към Христина, която ме е търпяла и ми е простила. Да е с мен, да ми прощава и да е толкова вярна - от нея мога само да се уча. Това, че ми е простила, означава, че заслужава повече от това, което правя. Нещата от миналото не трябва да се повтарят повече. Роди ни се и дете, което промени коренно моя живот и на жена ми. Макар че не сме женени, аз я чувствам като моя жена, тъй като от 8 години сме заедно. Двоумим се за името на детето, което чакаме. Със сигурност ще е библейско. Името на дъщеря ми е татуирано на единия ми крак. Името на следващото дете ще бъде на другия.”


“И преди казах - сливенският митрополит Йоаникий, трябва да бъде следващият патриарх. Познавам го този човек. Не съм аз, който да му правя реклама. Много хора още искат той да е патриарх - най-светият, най-духовният човек. Но той сам се отказа. Има си лично мнение, което спазва. Няма как някой да му е повлиял. Доколкото съм навътре в нещата, мисля, че втори кандидат или мой фаворит е митрополит Гавриил - ловчанският. Доколкото знам, наскоро се направи социологическо проучване, което показа, че повечето хора също искат него. Той е един от тези, които нямат досие“, каза още 31-годишният халф.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв