17.12.2018 10:12

Барселона разгроми Леванте с 5:0

Видян 1495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Барселона" разгроми "Леванте" с 5:0 в среща от 16-ия кръг на Примера дивисион и си върна преднината от три точки в класирането пред "Севиля" и "Атлетико" (Мадрид), събирайки 34 точки.

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси записа хеттрик за успеха, негов първи в шампионата през този сезон и увеличи актива си на 14 гола. Лео даде и асистенции за другите два гола - на Луис Суарес и Жерард Пике.

Домакините от "Леванте" завършиха мача с 10 души заради червения картон на Ерик Кабако, който влезе брутално с двата крака в Осман Дембеле. Те обаче са спокойни на 8-ото място в класирането с 22 точки.

В първия половин час "Леванте" се противопостави много добре и дори създаде една възможност за гол, когато вратарят Тер Щеген се намеси блестящо. Луис Суарес откри резултата в 35-ата минута, след като Меси овладя топката на дъгата, тръгна наляво и се обърна, центрирайки топката около дузпата. Оттам Луис Суарес излезе през защитата и само насочи топката до гредата без да има шанс за вратаря Ойер Оласабал. Две минути преди края на първата част дойде ред и на първото попадение на Меси в мача, след като Серхио Бускетс му подаде по земя 40-метров пас.

Аржентинецът напредна от дясно, излезе по диагонала със защитник до себе си, но пусна топката край вратаря. А само две минути след началото на второто полувреме стана 3:0 след атака на Суарес, който подаде на ляво на Жорди Алба. Левият бранител върна топката около дузпата, откъдето аржентинският магьосник я прати с левия крак за трети път в мрежата.

Отново Суарес беше в основата на четвъртия гол, който дойде в 60-ата минута, след като пусна технично с обратен фалц на Артуро Видал. Чилиецът отиде на дясно и можеше да опита шут, но подаде на празна врата на Меси. Петото попадение пък си го изработи сам Пике, след като пробяга почти целия терен и на няколко пъти демонстрира техника и добри финтове, преди да прокара топката.

По-рано "Бетис" се придвижи на 5-о място в класирането, след като отнесе с 3:1 "Еспаньол" като гост. Серхио Гарсия откри резултата в полза на каталонците в 24-ата минута, но Джовани Ло Селсо изравни малко преди почивката. И в 85-ата минута, когато мачът отиваше към равенство 1:1, зелено-белите получиха право да изпълнят свободен удар. Кристиян Тейо застана зад топката и я прати в горния десен ъгъл на вратаря Диего Лопес. Но това не беше всичко и в 91-ата минута Оскар Дуарте си вкара автогол за 1:3, след като домакините бяха тръгнали да изравняват. Серхи Дардер, който беше влязъл като смяна, открадна топката и на спринт пробяга близо 50 метра. Центрира, но Дуарте отклони топката в собствената си врата.

В дерби на дъното "Уеска" и "Виляреал" завършиха 2:2, като и двата отбора получиха по една дузпа за първите си попадения. Скромният тим на "Уеска" има едва 8 точки, след като изравни в 90-ата минута чрез Самуеле Лонго и остава на последната позиция. "Жълтата подводница" е на 17-о място с 15 точки.

Източник: БНР


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.