Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев беше специален гост в студиото на предаването Арена спорт по БНТ1, в което разкри какви са целите пред мъжкия и женския национален отбор през предолимпийската 2023 година.

Свързани новини

16.01.2023 10:37

Българският волейбол има нужда от един голям успех: Любо Ганев

Видян 2059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев беше специален гост в студиото на предаването Арена спорт по БНТ1, в което разкри какви са целите пред мъжкия и женския национален отбор през предолимпийската 2023 година.


"Очаква ни една много интересна година и при мъжете, и при жените. Започваме с Лигата на нациите, след това имаме европейско първенство, на което сме домакини при мъжете, като във Варна ще се играят мачове от груповата фаза, осминафиналите и четвъртфиналите. 15 дни след края на европейските първенства пък стартират олимпийските квалификации и при двата пола. Годината е много важна, защото тя ще определи нашето развитие за по-нататък в зависимост от това дали успеем да се класираме за Олимпиадата", каза Ганев.


Ганев даде и  своето мнение по въпроса защо през последните години най-добрите български волейболисти отказват да играят за лъвовете.
„Когато даден играч дойде в националния отбор с проблем след тежкия сезон, той предпочита да не рискува здравето си, тъй като в клуба си получава сериозна заплата. Ние не можем да задължим никой да играе за националния отбор. Стремим се да предоставим най-добрите условия за нашите състезатели, но накрая всичко опира до самосъзнание. Мотивацията да играеш за България идва от сърцето”, заяви Ганев.
Любомир Ганев изрази мнение, че българският волейбол има голяма нужда от един голям успех при мъжете или при жените.


"Много е необходим един голям успех на българския волейбол. През последните години във федерацията се стремим да работим по правилния начин и да подсигуряваме необходимите условия на нашите отбори", завърши президентът на БФ Волейбол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни